Hoquei sobre herba

Espanya jugarà els quarts contra la Gran Bretanya

Hoquei herba. Aixeca un gol advers contra el Japó i tanca el grup B en un brillant segon lloc després d’haver perdut els dos primers partits

Japó 1 Espanya 4

JAPÓ:Asano; Ashai, Hoshi, Mano, Nagai Y., Nagai H., Oikawa, Kozuka, Segawa, Toriyama, Mori –equip inicial–, Nishikori, Nomura, Matsumoto, Yamada i Omoto.ESPANYA:Ruiz; Ycart, López, Mejías, Riera, García, Pérez, Oliva, Jiménez, Petchame, Iglesias –equip inicial–, Barrios, Bonastre, Giné, Torres-Quevedo i Magaz.GOLS:1-0 (6’) Kamon Mori. 1-1 (25’) Laura Barrios. 1-2 (38’) Begoña García. 1-3 (55’) Candela Mejías. 1-4 (57’) Berta Bonastre.ÀRBITRES:Wilson (GBR) i Giddens (EUA). Targeta verda a Segawa (JPN) i Magaz (ESP).

Espanya va vèncer a l’estadi Oi el Japó per 1-4 en el retorn del fins ara tècnic confinat Adrian Lock i accedeix als quarts de final com a segona del grup B, èxit notable després d’haver perdut els dos primers partits del campionat. Això li permet evitar Holanda i Alemanya en l’encreuament i enfrontar-se a la Gran Bretanya, tercera del grup A. La victòria, combinada amb el triomf d’Austràlia contra l’Argentina (0-2), va fer possible la segona posició rere les australianes. En l’altre partit del grup, la Xina, que queda fora, va derrotar Nova Zelanda (3-2).

L’equip estatal va sobreposar-se a la ineficiència en els penals córner (0/8). Les asiàtiques, entrenades pel terrassenc Xavi Arnau, es van avançar en el minut 6 en una acció personal de Mori, que va entrar amb tota la impunitat del món fins a la cuina. Espanya va malbaratar cinc penals córner –el darrer anul·lat pel videoarbitratge– fins que Laura Barrios, retallant amb destresa la defensora i engaltant un potent tret al pal curt, va empatar (1-1), un gol que va afermar la dinàmica dominadora del conjunt de Lock. Just en la jugada anterior, les japoneses havien tingut una gran ocasió que la portera María Ángeles Ruiz va frustrar en un un contra un. Begoña García, ja en el tercer quart (38’), va avançar Espanya (1-2) en una acció d’oportunisme recollint un tret al pal. L’equip estatal va malbaratar dos penals córner més en el darrer quart (0/7) que li haurien permès sentenciar abans. En el rebuig del vuitè penal córner, Candela Mejías, però, va fer el tercer (1-3) i la catalana Berta Bonastre, amb el quart, va arrodonir el triomf i la classificació (1-4).