Atletisme

Yulimar Rojas segella el títol olímpic amb un nou rècord mundial de triple (15,67 m)

La veneçolana del Barça ha esborrat de la llista els 15,50 m d’Inessa Kravets. Patricia Mamona (15,01 m) i Ana Peleteiro (14,87 m) l’acompanyen al podi

La veneçolana Yulimar Rojas ha segellat la seva hegemonia en triple salt, on no perd un concurs des del 2019, amb el títol olímpic i un nou rècord mundial amb 15,67 m. Com tota la temporada, l’espigada atleta del Barça ha estat flirtejant amb la plusmarca mundial, i en el primer intent ja ha volat fins a 15,41 m, que aleshores era el rècord olímpic. La deixeble d’Ivan Pedroso, després d’haver un parell de nuls molt llargs, s’ha guardat la seva millor carta per a l’últim intent en què ha esborrat de la llista de rècords la marca de la ucraïnesa Inessa Kravets (15,50 m), vigent des del 1995. Rojas ha posat el nivell molt alt des del primer intent i ha impulsat a què la resta de finalistes oferissin també la seva millor versió. La portuguesa Patricia Mamona ha obtingut el subcampionat, establint una nova plusmarca del seu país i superant per primera vegada la tanca dels 15 metres (15,01 m). També ha fet el millor concurs de la seva vida la gallega Ana Peleteiro, que ha millorat en dues ocasions el rècord d’Espanya (14,77 m i 14,87 m) per fer-se amb el tercer graó del podi. La jamaicana Shanieka Ricketts ha ocupat el quart lloc, a només 3 centímetres del bronze.

Rècord olímpic en 100 m tanques

En la tercera semifinal de 100 m tanques, l’atleta de Puerto Rico Jasmine Camacho-Quinn ha establert un nou rècord olímpic amb 12.26 i amenaça seriosament la plusmarca mundial de Kendra Harrison (12.20). L’anterior millor registre olímpic era en poder de l’australiana Sally Pearson (12.35), de s dels Jocs de Londres 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)