Atletisme

Marcell Jacobs fa saltar la banca en l’hectòmetre olímpic

L’italià supera els principals favorits i s’emporta la medalla d’or dels 100 m amb una nova plusmarca europea (9.80) per prendre el relleu del llegendari Usain Bolt

L’italià Lamont Marcell Jacobs ha trencat tots els pronòstics i ha pres el relleu d’Usain Bolt com a campió olímpic de 100 m després de rebaixar la plusmarca europea amb un registre de 9.80. Jacobs ha superat en el tram final al nord-americà Fred Kerley, que comandava la prova fins als 80 m, però no ha pogut resistir la progressió del velocista transalpí. Kerley ha estat segon (9.84) i el canadenc André de Grasse (9.89) ha repetit el tercer lloc de Rio. Han completat la final el sud-africà Akani Simbine (9.93), el nord-americà Ronnie Baker (9.95) i el xinès Bingtian Su (9.98), que havia estat el millor en les semifinals (9.83). El nigerià Enoch Adegoke s’ha lesionat i el britànic Zharnel Hughes s’ha autoeliminat amb una sortida nul·la molt clara. En les semifinals, ja havia quedat fora de combat el nord-americà Trayvon Brommell, que acreditava la millor marca del curs (9.77), però no ha arribat als Jocs en el seu millor moment i no ha pogut baixar dels 10.00.

Des dels Jocs de Barcelona 92, amb Lindford Christie com a protagonista (9.96), que un europeu no triomfava en l’hectòmetre olímpic.

Barshim i Tamberi comparteixen l’or

Abans de la final, l’atletisme italià ja havia tingut un altre moment de glòria amb el títol de l’extravertit Gianmarco Tamberi, que amb un concurs pràcticament calcat amb el qatarià Mutaz Essa Barshim fins a 2,37 m –sense errades– han decidit compartir la medalla d’or. Després de fer tres nuls en 2,39 m no han volgut prosseguir amb una sèrie de desempat. El bronze ha estat per al jove bielorús Maksim Nedasekau, també amb 2,37 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)