Atletisme

Esther Guerrero i Jaël Bestué, eliminades en 1.500 i 200 m

La banyolina s’ha quedat lluny de les expectatives i la santcugatenca ha fet marca personal (23.19) i amb una gran cursa s’ha quedat a només tres centèsimes d’accedir a semifinals amb els temps de repesca

La banyolina Esther Guerrero (New Balance) i la santcugatenca Jaël Bestué (FC Barcelona) no han pogut anar més enllà de les sèries de 1.500 m i els 200 m en la seva estrena en els Jocs de Tòquio. Les sensacions, de ben segur, han estat ben diferents. Guerrero, en la seva segona experiència olímpica, ha ocupat el vuitè lloc de la segona sèrie amb 4:07.08, insuficient per accedir a les semifinals. Passaven de manera directa les sis primeres de cadascuna de les tres sèries i els sis millors temps de repesca. La marca de tall ha quedat fixada en 4:06.22 i la banyolina ha ocupat el 26è lloc de les 45 participants.

Guerrero ha competit en la mateixa cursa que la gran favorita, la neerlandesa Sifan Hassan, i acreditava la cinquena marca de sortida (4:02.41). Ha marcat el ritme la romanesa Claudia Bobocea. La migfondista catalana s’ha hagut d’obrir pel carrer tres per millorar posicions a dues voltes del final i a menys de 500 m ja estava a l’alçada de la romanesa. A 200 metres de la meta encara figurava en tercer lloc, però l’últim gir se li ha fet etern, ha arribat al tram final sense forces i s’ha vist relegada al vuitè lloc. En la pugna per guanyar posicions al toc de campana Sifan Hassan ha anat per terra i ha hagut d’esprintar sense aparent dificultat per retornar al grup i guanyar la sèrie amb 4:05.17. La remuntada ha estat espectacular perquè en la contrarecta ocupava el dotzè lloc i ha acabat guanyant la cursa amb suficiència. “Quan he arribat a meta ja sabia que em quedaria fora. No he corregut bé perquè pensava que anava a ritme, però estaven fent molts canvis i en la recta no he tingut força. No he sabut gestionar la cursa. En la recta he tingut una sensació desagradable i em sap molt greu perquè no he demostrat tot el que tenia. Simplement no ha estat el meu dia després d’haver treballat tant tot l’equip”, ha comentat Guerrero després de la cursa.

Bestué, a tres centèsimes de les semifinals

Al seu torn, Jaël Bestué ha estat quarta de la tercera sèrie després de rebaixar en 4 centèsimes la seva marca personal (23.19). La velocista vallesana no s’ha arronsat tot i córrer al costat de l’experimentada suïssa Mujinga Kambundji i després d’una gran sortida s’ha quedat a només tres centèsimes d’accedir a semifinals –les tres primeres passaven de manera directa– amb un dels tres temps de repesca. El passi a semifinals, per tant, ha quedat fixat en 23.16. Bestué, de 20 anys i amb magnífics resultats internacionals en categories sub18 i sub20, debutava ens uns Jocs i ha acreditat el 24è millor registre de les 42 participants.

Títol de Tentoglou en llargada i de Camacho-Quinn en 100 m tanques

En la final de llargada, el títol ha estat per al grec Miltiadis Tentoglou amb 8,41 m, la mateixa marca que el cubà Juan Miguel Echevarría, que s’ha hagut de conformar amb el segon lloc per un segon intent més curt. El també cubà Maykel Masso ha estat quart amb 8,21 m, només tres centímetres més que el saltador d’Onil (Alcoià) Eusebio Cáceres (8,18 m). En els 100 m tanques, la velocista de Puerto Rico Jasmine Camacho-Quinn, la més consistent durant tot el curs, s’ha emportat l’or (12.37) per davant de la recordista mundial, la nord-americana Kendra Harrison (12.52), i la jamaicana Megan Tapper (12.55).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)