Espanya venç Croàcia (8-4) i jugarà els quarts contra els Estats Units

La selecció espanyola de waterpolo ha derrotat Croàcia per 8-4 (2-1, 1-0, 4-2 i 1-1) i tanca la fase primera del grup B i amb sensacions immillorables. Jugarà els quarts de final dimecres davant dels Estats Units, quart del grup A. Els jugadors catalans –5 gols–, liderats pel jove porter barceloní de 19 anys Unai Aguirre –fins ara al CN Barcelona i que jugarà el curs vinent en l’Atlètic Barceloneta–, i per una gran solidesa defensiva, han estat decisius. Espanya ha fet un partit de gran nivell i ha certificat la primera plaça (5/5) en un grup molt complicat en què la potent Sèrbia ha estat tercera.

Martin Famera i el terrassenc Álvaro Granados han avançat el conjunt de David Martin (2-0). El també terrassenc Bernat Sanajuha, en la posició de boia, ha fet el 3-1 en el segon quart. L’equip balcànic ha fet tan sols un gol en els dos primers períodes, en els quals Felipe Perrone, omnipresent en les tasques defensives, ha signat tres bloquejos.

Croàcia s’ha acostat de nou en el tercer quart (3-2) però Granados ha clavat el seu segon gol (4-2) i l’olotí Blai Mallarach s’ha estrenat (5-3). En plena efervescència, el barceloní Roger Tahull, en la boia aprofitant el rebuig del porter croat, ha començat a marcar diferències (6-3). Temps mort de Croàcia. El navarrès Alberto Munárriz, amb una canonada exterior, ha establert el 7-3 abans del final d’un tercer quart pletòric dels de Martín. En el darrer acte, els croats s’han acostat (7-4) i, a la desesperada, han apujat la intensitat defensiva. Martín, per si de cas, ha demanat temps mort a 2:56 del final per temperar el partit. Alejandro Bustos, ben assistit per Perrone, ha clavat el vuitè i ha deixat el duel sentenciat (8-4).