Atletisme

Thompson-Herah revalida el doblet olímpic en velocitat

La jamaicana ha guanyat el doble hectòmetre amb la segona millor marca de la història (21.53)

La jamaicana Elaine Thompson-Herah ha segellat el seu segon doblet olímpic consecutiu (100 i 200 m) per tornar-se a coronar com reina de la velocitat a Tòquio. Com en els 100 m, Thompson-Herah ha guarnit el seu títol amb una nou rècord del seu país (21.53), la segona millor marca de la història per darrera de la desapareguda Florence Griffith (21.34). La jamaicana ha precedit la namíbia Christine Mboma, que per tercera cursa consecutiva ha rebaixat la plusmarca mundial sub20 (21.81) i la nord-americana Gabrielle Thomas (21.87), mentre que Shelly-Ann Fraser-Pryce, segona en 100 m, s’ha quedat fora del podi (21.94).

Duplantis acarona el rècord de perxa

En el mateix instant que Thompson-Herah segellava el doblet, el suec Armand Duplantis s’assegurava el títol de perxa amb un vol de 6,02 m. Amb la victòria assegurada, l’atleta escandinau ha demanat els 6,19 m, un centímetre més que el seu rècord mundial. El seu primer intent ha estat sublim i quan semblava que la nova plusmarca ja era seva el llistó ha caigut després d’haver-lo tocat lleugerament amb el pit. Per darrera de l’astre suec, s’ha classificat el nord-americà Christopher Nilsen (5,97 m) i el brasiler Thiago Braz (5,87 m), el campió a Rio.

Mu domina els 800 m, de principi a fi

En els 800 m, el relleu generacional està servit. La nord-americana Athing Mu, de només 19 anys i al millor estil de David Rudisha, ha pres el comandament des de l’inici. Ha cobert els 400 m en 57.9 i ha fet la segona volta encara més ràpida per arribar a meta en 1:55.21, sense donar cap possibilitat a les seves rivals i establint un nou rècord del seu país i el millor mundial de l’any. La britànica Keely Hodkinson, també de la generació del 2002, ha estat segona amb una nova plusmarca nacional (1:55.88). Ha tancat el podi la també nord-americana Raevyn Rogers (1:56.81). Totes les finalistes han cobert la distància per sota d’:1:59.

Tercer títol de Wlodarczyk en martell

En la final de martell, la polonesa Anita Wlodarczyk s’ha convertit en la primera atleta a enllaçar tres títols olímpics de la mateixa especialitat i ho ha fet amb la seva millor marca del curs (78,48 m). La xinesa Zheng Wang, amb un últim intent de 77,03 m, ha ocupat el segon lloc per davant de la també polonesa Malwina Kopron (75,49 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)