Waterpolo

Espanya ofega Hongria

Waterpolo. Rendibilitza la seva actitud defensiva i es jugarà demà el títol contra els Estats Units en la repetició de la final de Londres 2012

Espanya 8 Hongria 6

ESPANYA:Laura Ester, Anni Espar (3), Bea Ortiz (1), Clara Espar, Pili Peña, Roser Tarragó, Paula Leitón –equip inicial–, Bach, Elena Ruiz (2), Irene González, Judith Forca (1) i Maica García (1).HONGRIA:Magyari, Szilagyi (3), Valyi (1), Szucs, Parkes, Keszthelyi (1), Garda –equip inicial–; Gurisatti, Illes (1), Leimeter, Gyongyossy i Rybanska.PARCIALS:2-0, 3-2, 3-2 i 0-2.ÀRBITRES:Nenad Peris (CRO) i Bojin Putnikovic (SRB). Van amonestar Miki Oca per protestar. Van excloure per tres expulsions Bea Ortiz.

Espanya va jugar un partit rodó tant en defensa com a la porteria, amb Laura Ester un cop més decisiva, i va segellar el bitllet per a la final dels Jocs Olímpics derrotant Hongria per 8-6 (2-0, 3-2, 3-2 i 0-2). L’equip de Miki Oca, amb dotze catalanes, se les haurà amb els Estats Units en la repetició de la final de Londres 2020 que va guanyar l’equip nord-americà, que busca el tercer títol seguit. Hongria, que va trencar la condició d’invictes dels EUA en la fase de grups, lluitarà contra el ROC pel bronze.

L’equip estatal va començar molt bé: un 3-0 amb dos gols d’Anni Espar i un de Bea Ortiz i un exercici d’eficàcia defensiva i d’aturades d’Ester que va assecar les hongareses. En atac, tot i l’excés de precipitació, va llegir la tancada defensa rival apostant pels tirs exteriors davant la impossibilitat de connectar amb les boies. Anni Espar va fer el seu tercer gol i Forca, molt marcada, es va estrenar. Les hongareses, però, van marcar dos gols en el segon quart (5-2). Impulsada per Szilagy, que ja havia fet tres gols, Hongria, de penal provocat en un contraatac molt ben trenat –el segon de les hongareses–, es va acostar (6-4) en el tercer quart.

El factor Elena Ruiz

Amb només 16 anys, Elena Ruiz va desencallar part del perill amb el seu segon gol (7-4) en un moment clau, un exemple del seu caràcter en un partit de tanta transcendència. Per fi, Espanya va aprofitar la primera superioritat (1/4) amb una gran passada d’Anni Espar sobre Maica García, que no va perdonar en la posició de boia després de picar pedra tot el partit (8-4). En el darrer quart, Keszthelyi va rendibilitzar un error defensiu (8-5). Valyi va inquietar amb el 8-6. Tal com li va passar en els quarts, l’equip estatal, inoperant en atac, va perdre pistonada en el tram final del duel, i li va tocar patir. La concentració defensiva, però, li va permetre certificar l’accés a la gran final.

LA FRASE

Les que vam jugar la final de Londres no estem tan eufòriques, queda una altra guerra. La defensa serà clau
Anni Espar
Quarts de final
Espanya - Xina 11 - 7
Països Baixos - Hongria 11 - 14
Austràlia - ROC 8 - 9
Canadà - Estats Units 5 - 16
Semifinals
Espanya - Hongria 8 - 6
ROC - Estats Units 11 - 15
Tercer i quart lloc (7 d’agost)
Hongria- ROC 6.40 h
Final (7 d’agost)
Estats Units - Espanya 9.30 h

Els EUA derroten el ROC (11-15)

Els Estats Units, campions a Londres 2012, després de superar Espanya en la final (8-5), i a Rio, contra Itàlia (12-5), i finalistes a Sydney 2000, van suar per batre l’equip del Comitè Olímpic Rus (ROC) per 11-15 en una semifinal aferrissada que es va resoldre amb un parcial final de les nord-americanes en el darrer quart. Amb 11-11, les nord-americanes van clavar un 0-4 definitiu. Madeline Musselman (5) va ser la màxima golejadora. Els EUA també han guanyat els tres últims mundials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)