Handbol

Contents de retrobar-se

Handbol. Primer dia d’entrenaments per al Sarrià, que prepara el seu tercer curs a plata amb un sol fitxatge, l’argentí Jaureguiberry, i la presència de Josep Espar de nou a la banqueta

Primer dia de feina per al Sarrià, amb Josep Espar al capdavant i l’extrem argentí Mauro Jaureguiberry com a única incorporació. És el tercer curs de l’equip a plata, i els jugadors fa un mes i mig que segueixen un pla individual de preparació.

El club, que fa un estiu perdia Pau Guitart a la porteria –va fitxar pel Port Sagunt i seguirà a l’Asobal, amb el Sinfín– i ara veu com Pere Arnau ja treballa amb el Puente Genil, també de la màxima categoria, aposta pels jugadors formats a les seves categories inferiors amb la il·lusió que puguin arribar a tenir un paper important.

“Hi ha molts jugadors que no han tingut experiència contra equips de nivell i han de tenir molt rodatge en aquesta pretemporada”, diu Josep Espar amb referència a la pretemporada que començava ahir al vespre. “El més important és que tinguin nivell per entrar a la pista, perquè no podem regalar res. Ser en el primer equip no vol dir estar preparat per jugar a plata. Que hi poden estar? Sens dubte. I estic convençut que quan els necessitem estaran a punt. Una altra cosa és que estiguin guanyant jugadors consolidats en la categoria, això és més complicat”, argumenta el tècnic, que ara fa deu anys debutava a l’equip.

La pinya

“Treballar molt i, quan arribi el moment, veure quin nivell tenen aquests jugadors. Joel Pararols, Pep Arnau i Òscar Lucena pugen del juvenil. Adrià Font és sènior de segon any i Iñaki Gutiérrez fa dos anys que hi és, però no ha pogut entrar gaire a l’equip. Han de fer pinya cap amunt per ajudar l’equip en el moment en què els veterans, pel que sigui, no puguin ser a la pista”, assenyala l’entrenador del Sarrià, que té un nucli dur a la plantilla que ha apostat per seguir un any més per retrobar-se amb ell.

El format de la lliga, el mateix de l’any passat –amb dos grups de deu en una primera fase i dos més en una segona, amb els cinc millors de cada grup en la primera lluitant per pujar i els altres deu, per salvar-se–, afegeix dificultat a l’empresa. “Seria ideal jugar contra equips superiors a nosaltres, per perdre punts i donar oportunitats als joves, però no ha anat així”, diu resignat el tècnic, veient que els dos primers partits a casa són contra els dos catalans que van ascendir a la categoria, el Sant Quirze (25 de setembre) i l’Esplugues (10 d’octubre). “Nosaltres anirem a guanyar, sempre i per descomptat. El que passa és que t’obliga a recórrer a la gent amb més rodatge i llavors no pots donar tantes oportunitats al principi”, exposa l’entrenador, conscient que el format no és l’adient: “Hem de jugar amb els que ens assegurin el màxim nivell al més aviat possible. Ser la nostra millor versió i obtenir el màxim de punts al principi i, si pot ser, salvar-nos i passar al grup d’ascens, que és molt difícil. El nostre primer objectiu serà aquest.”

El camí

L’Esplugues, el 4 de setembre, és el rival del primer amistós del Sarrià, que l’endemà rebrà el Sant Vicenç. L’equip visitarà el Calella el 9 de setembre i el dia abans de la Diada rebrà el Banyoles de Pere Coll, el tècnic de l’ascens a plata. El Calella, a casa, el dia 14; a la Roca del Vallès, el 15, i la visita al Port Sagunt, el dia 18 al migdia, amb un segon partit a Terrassa aquell dia al vespre, completen el camí fins a la primera jornada de lliga.

Porters
Aleix Toro, Antonio Moreno i Aleix Biosca
Extrems esquerres
Nitu Pórtulas i Guillem Lozano
Extrems drets
Adrià Font, Mauro Jaureguiberry i Òscar Lucea
Laterals
Josep Ballester, Alberto Vicente, Oriol Teixidor, Adrià Serrano, Pep Arnau, Jaume Bech (*) i Marc Rispau (*)
Centrals
David Mariscal i Iñaki Gutiérrez
Pivots
Martí Arnau, Oriol Masmiquel, Guillem Torres i Joel Pararols
Cos tècnic
Josep Espar, Miquel Barrios i Borja Meléndez, Josep Moret (porters), Albert Pijoan (preparador físic), Jordi Oliveras (fisioterapeuta), Emili Marco (metge) i Lluís Trémols (delegat) (*) fitxa del segon equip
Obtenir el màxim de punts al principi i, si pot ser, salvar-nos i passar al grup d’ascens, que és molt difícil
Josep Espar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)