Ciclisme

Roglic, el mur de la Vuelta

Ciclisme. L’eslovè imposa la seva força en la duríssima rampa de Valdepeñas en un duel colze a colze amb Enric Mas, l’únic que lluita aquests dies per fer-li ombra

Primoz Roglic (Jumbo Visma) no necessita guanyar el Tour –que no vol dir que no ho acabi fent– per demostrar que és un ciclista d’una fusta especial, una rara avis en un esport on sovint el conformisme ha matat la màgia i el romanticisme d’antics temps. L’endemà de l’atac de dimarts que va acabar amb una caiguda que hauria pogut ser letal – “sense risc no hi ha glòria”, va dir després–, l’eslovè va fer treballar tot l’equip en una altra jornada que tenia marcada amb una ics, l’arribada als carrers de Valdepeñas, amb un mur d’un quilòmetre només apte per a melòmans de la duresa extrema. Nedar i guardar la roba, amb tot, no és un aforisme que entri en el seu llenguatge i ho va demostrar àmpliament a la vila andalusa.

El triomf de Roglic es va decidir en un mà a mà contra la seva nèmesi en aquesta Vuelta, el mallorquí Enric Mas (Movistar), crescut i amb més confiança que mai. Va gosar atacar-lo dues vegades, però quan va veure la pancarta va entendre que ni la seva fe podria moure aquella muntanya. A l’arribada es va abraçar amb Roglic conscient que tal volta havia fet la millor etapa de la seva vida en una gran volta. També va celebrar l’arribada com una nova victòria el noruec Christian Odd Eiking (Wanty), que només va cedir 11 segons i manté una jornada més el lideratge davant Guillaume Martin (Cofidis), que també es va fer valer davant els favorits.

Nielsen, abatut

Per a Magnus Coert Nielsen l’arribada a Valdepeñas va acabar sent com el mur de les lamentacions. El gran danès de l’EF Education es va col·locar d’entrada en l’escapada del dia al costat de Lastras, Planckaert, Bou i Vanhoucke, que semblava destinada a una mort digna en el port de Locubín, a uns 15 km de l’arribada. Nielsen, però, va fer la seva pròpia aposta, va deixar enrere els seus rivals i va volar cap a la seva segona victòria d’etapa amb una fermesa encomiable. Tot i el treball del Jumbo i el BikeExchange de Michael Matthews i un atac de David de la Cruz, Nielsen va passar amb mig minut d’avantatge pel port i es va llançar a un descens sense cadenes camí de Valdepeñas. Amb tot, en els dos primers revolts dels 800 m finals ja va veure que no aniria enlloc. Roglic i Mas, colze a colze com si només hi hagués espai per a un d’ells, van avançar-se a tothom fins a un desenllaç final previsible però molt estètic.

Avui tenim una altra etapa amb trampa final, un port de segona a 15 km de Còrdova. No hi serà Jasper Philipsen, vencedor de dues etapes, que ahir es va retirar.

PROTAGONISTA

La meva tàctica és atacar i atacar però avui sense el meu equip no hauria guanyat l’etapa
Primoz Roglic
Jumbo-Visma
Etapa 11 (133,6 km)
1r P. Roglic (Jumbo) 3h11:00
2n E. Mas (Movistar) a 0:03
3r M.Á. López (Movistar) a 0:05
4t J. Haig (Bahrain) a 0:07
5è A. Yates (Ineos) m.t.
6è R. Bardet (DSM) m.t.
7è F. Groschartner (Bora) m.t.
8è A. Vlasov (Astana) a 0:11
9è E. Bernal (Ineos) m.t.
10è C. Eiking (Wanty) m.t.
24è D. de la Cruz (UAE) a 0:24
General
1r C. Eiking (Wanty) 41h48:57
2n G. Martin (Cofidis) a 0:58
3r P. Roglic (Jumbo) a 1:56
4t E. Mas (Movistar) a 2:31
5è M.Á. López (Movistar) a 3:28
6è J. Haig (Bahrain) a 3:55
7è E. Bernal (Ineos) a 4:46
8è A. Yates (Ineos) a 4:57
9è S. Kuss (Jumbo) a 5:03
15è D. de la Cruz (UAE) a 7:15
Muntanya
1r D. Caruso (Bahrain) 31
Punts
1r F. Jakobsen (Deceuninck) 180
Joves
1r E. Bernal (Ineos) 41h53:43
Equips
Ineos 125h25:12
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)