Natació

Toni Ponce obté la segona plata en els Jocs Paralímpics

El nedador vilafranquí, que era el gran favorit en els 100 m braça SB5, s’ha hagut de conformar amb el segon lloc després que el rus Andrei Granichka hagi superat la seva plusmarca mundial

El nedador de Vilafranca del Penedès Toni Ponce ha rubricat un gran dissabte per a la delegació catalana en els Jocs Paralímpics de Tòquio amb la consecució de la medalla de plata de 100 m braça SB5 (1:26.53), que s’afegeixen als títols de l’atleta Yassine Ouhdadi en els 5.000 m de la classe T13 i de Sara Loehr, com a guia de la gallega Susana Rodríguez en triatló. Tot i pujar al podi, Ponce no ha acabat del tot content en la seva quarta final en el centre aquàtic de la capital nipona si es te en compte que afrontava la prova com a recordista mundial (1:25.46) i que en les sèries havia establert una nova plusmarca paralímpica (1:26.72). El nedador del CN Sitges ha estat el més ràpid en els primers 50 metres (40.37), però no ha pogut resistir la progressió del representant del Comitè Paralímpic Rus Andrei Granichka, que amb un últim parcial espectacular (44.35) s’ha acabat emportant l’or i ha fixat un nou rècord del món (1:25.13). Amb la medalla d’avui, el deixeble de Jaume Marcé ja suma dues plates a Tòquio, després de la que va guanyar en la jornada inaugural, dimarts en els 200 m lliure S5. Ponce encara ha de competir en els 50 m lliure i 50 m esquena S5.

Miguel Luque, quart

En els 150 m estils SM4, Miguel Luque s’ha quedat a les portes del podi amb la quarta plaça i un registre de 2:45.78. El títol ha estat per al nedador del Comitè Paralímpic Rus Roma Zhdanov, que ha establert una nova plusmarca mundial (2:21.17).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)