Natació

Núria Marquès revalida la plata en 100 m esquena S9 i obté el seu primer podi a Tòquio

La natació catalana ja ha aconseguit cinc medalles en el centre aquàtic dels Jocs Paralímpics

Després de dos diplomes (5a en 100 m braça SB8 i 6a en 400 m lliures S9), Núria Marquès ha pogut aconseguir a la tercera final una plaça en el podi dels Jocs Paralímpics de Tòquio gràcies al segon lloc en els 100 m esquena S9, amb el seu millor registre del curs (1:10.26). La nedadora de Castellví de Rosanes ha passat els 50 m en tercer lloc (33.77) i en un gran segon parcial ha estat capaç de superar la recordista mundial, la neozelandesa Sophie Pascoe (1:11.15) per assolir la segona plaça. El títol ha estat per a la nord-americana Hannah Aspden (1:09.22). Marquès repeteix així la mateixa posició que va ocupar fa cinc anys en els Jocs de Rio, quan amb només 17 anys va ser una de les revelacions de la competició amb el títol de 400 m lliures S9.

El segon lloc de la nedadora del CN Sant Feliu de Llobregat suposa la cinquena medalla de plata de la natació catalana en el centre aquàtic de Tòquio després de les aconseguides per Toni Ponce (200 m lliures S5 i 100 m braça SB5), Miguel Luque (50 m braça SB3) i Òscar Salguero (100 m braça S8).

Toni Ponce, vuitè en 50 m esquena S5

El vilafranquí Toni Ponce, l’altra nedador català en una final en aquesta setena jornada a Tòquio, ha ocupat el vuitè lloc en els 50 m esquena S5, una prova que se li fa molt curta. Amb 38.42, ha rebaixat el seu registre de les sèries (38.57). En tot cas, Ponce ja ha aconseguit a la capital nipona dues medalles i tres diplomes en cinc finals disputades. Tao Zheng ha esmicolat la plusmarca mundial (31.42 per 32.48) i ha liderat el triplet xinès de la prova.