Ciclisme

La reina se li escapa, a De la Cruz

Ciclisme. Sisè lloc del vallesà en l’etapa més dura de la Vuelta, que liderava en solitari fins que Miguel Ángel López el va superar a menys de 3 quilòmetres del final a El Gamoniteiru

La segona victòria d’etapa de David de la Cruz en la Vuelta hauria entrat als llibres d’història del ciclisme perquè el vallesà de l’UAE, que s’estrenava guanyant a El Naranco el 2016 quan a més se situava líder de la general, liderava l’etapa reina de la Vuelta quan faltaven 3 quilòmetres per acabar l’infernal El Gamoniteiru (HC). Un final inèdit en un trencall abans de coronar Cobertoria, amb 6,3 quilòmetres de carretera estreta que el vallesà afrontava després de deixar enrere Michael Storer (DSM), supervivent de l’escapada del dia.

El moviment dels Intermarché perquè Meintjes entrés al top-10 ensorrava les possibilitats de David de la Cruz, que amb els favorits afrontant els darrers quilòmetres a l’atac veia com era Miguel Ángel López el que marxava i es convertia en el primer vencedor a l’inèdit final. Primoz Roglic va ser segon i ampliava el marge respecte a Enric Mas i Egan Bernal, amb qui faria tota la pujada entre canvis de ritme de l’eslovè i el colombià de l’Ineos. El català, fos quan era superat per Superman a 2,7 quilòmetres, encara tenia una bala per acabar sisè i acostar-se al desè lloc que ocupa el sud-africà.

“Volia tornar a guanyar a la Vuelta. A l’equip som només cinc però els pocs que quedem ho fem de tot cor”, deia López, l’endemà que Carlos Verona abandonés, després de guanyar. L’equip navarrès consolida el segon i tercer en la general, amb Roglic més vermell i dues etapes llargues en què el cansament acumulat serà el gran obstacle dels corredors. 191 quilòmetres de mitja muntanya avui i 202 de muntanya demà amb cinc ports abans de la contrarellotge final diumenge a Santiago de Compostel·la (33,8).

El pla D

David de la Cruz tenia Rafal Majka en l’escapada, de 30 homes, i que va fer San Lorenzo (primera) amb 5 minuts de marge. Un pla de l’UAE per al triomf de David de la Cruz alterat amb el moviment de Michael Storer (DSM), que va marxar sol per coronar també en primer lloc la Cobertoria (primera). L’australià, amb dos triomfs en aquesta Vuelta, es va mantenir al davant fins que el sabadellenc el va superar a 7 quilòmetres del final, per somniar en solitari durant 5 quilòmetres de patiment.

Etapa 18 (162,6 km)
1r M.A. López (Movistar) 4h41:21
2n P. Roglic (Jumbo-Visma) a 0:14
3r E. Mas (Movistar) a 0:20
4t E. Bernal (Ineos) a 0:22
5è J. Haig (Bahrain) a 0:58
D. de la Cruz (UAE) m.t.
7è G. Mäder (Bahrain) m.t.
General (2.988,1 km)
1r P. Roglic (Jumbo) 73h24:25
2n E. Mas (Movistar) a 2:30
3r M.Á. López (Movistar) a 2:53
4t J. Haig (Bahrain) a 4:36
5è E. Bernal (Ineos) a 4:43
6è A. Yates (Ineos) a 5:44
7è S. Kuss (Jumbo-Visma) a 6:02
8è G. Mäder (Bahrain) a 7:48
9è G. Martin (Cofidis) a 8:31
10è L. Meintjes (Intermarché) a 9:02
11è D. de la Cruz (UAE) a 9:24
Punts
1r F. Jakobsen (Deceuninck) 250 p.
2n P. Roglic (Jumbo) 162
Muntanya
1r M. Storer (DSM) 59 punts
Joves
1r E. Bernal (Ineos) 73h29:08
Equips
1r Bahrain Victorius 220h29:28
El pla era atacar i guanyar l’etapa, tenia bones cames i ho he donat tot en la darrera pujada. Sabia que al darrere vindrien fort
Estic una mica decebut per no haver guanyat l’etapa, però avui no em sap greu, ho he donat tot a la carretera
David de la Cruz
UAE
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)