Handbol

Granollers, capital de l’handbol català i mundial

Handbol. El Palau d’Esports serà el marc avui de les finals masculina i femenina de la supercopa de Catalunya, i al mes de desembre serà la seu principal del campionat del món femení

La ciutat de Granollers i el seu Palau d’Esports s’han convertit en l’autèntica capital de l’handbol català, i també mundial. A la pista vallesana es disputen avui les dues finals, la masculina i la femenina, de la supercopa de Catalunya, mentre que al desembre serà la seu principal del mundial femení, amb un gran nombre de partits de la fase de grups, la segona fase i la fase final en què es decidirà el títol. La pista vallesana també tindrà incursions europees amb la disputa de la lliga europea EHF del Fraikin Granollers.

Avui mateix es posaran en joc els títols de la supercopa de Catalunya tant femenina –a la tarda– com masculina –al vespre–. En aquesta edició de la competició no s’han disputat semifinals com s’havia fet tradicionalment, per prudència sanitària. La festa de l’handbol català, tal com la va anomenar el president de la federació catalana, Jaume Fort, en la presentació, s’iniciarà amb la final femenina (18.30 h). En aquesta ocasió la disputaran dos equips de la divisió d’honor, el KH-7 Granollers i l’Handbol Sant Quirze, que va aconseguir un històric ascens a la màxima categoria. Un cop acabat el partit serà el torn de la final masculina (20.45 h), que enfrontarà dos equips de la lliga Asobal: el Barça, que va ser el campió de la lliga estatal i de la lliga de campions la temporada passada, i el Fraikin Granollers, que va acabar quart a l’Asobal. Els blaugrana han guanyat les vuit edicions que s’han disputat amb aquesta denominació, i els vallesans sempre han estat finalistes.

Granollers és una ciutat d’handbol on s’han fet grans campionats i competicions, i que té el seu propi trofeu. Fa dues setmanes es va disputar el trofeu Ciutat de Granollers entre els conjunts locals i els campions de l’última lliga femenina i masculina. Els primers equips del BM Granollers van plantar casa al Super Amara Bera Bera (23-30) i al Barça (27-39).

En aquesta temporada el Palau d’Esports tornarà a vibrar amb la competició europea de clubs ja que el Fraikin Granollers disputa la lliga europea EHF. Aquesta darrera setmana ha jugat la primera eliminatòria, en què ha disputat els dos partits a casa per un acord amb el seu rival, i ha eliminat el conjunt nord-macedoni Prolet 62. Va guanyar el primer partit per 21-36 i gairebé va decidir l’eliminatòria, i va perdre el segon per 27-29. Avui es farà el sorteig de la segona eliminatòria (11 h) i el conjunt vallesà sabrà quin serà el seu pròxim rival.

El plat fort de la temporada d’handbol a la ciutat de Granollers i al Palau d’Esports serà el mundial femení, que es disputarà de l’1 al 19 de desembre. L’organització va decidir fa un temps que per qüestions de protecció sanitària arran de la pandèmia hi hauria menys seus de les previstes inicialment i Granollers es va veure beneficiada ja que també serà la seu de la fase final. Torrevella, Castelló i Llíria seran les altres seus en la primera i la segona fase de grups. La fase final, amb la disputa dels quarts de final, les semifinals, el partit pel tercer i quart lloc i la gran final que decidirà el campió, es disputarà a Granollers.

ELS RIVALS

El KH-7 jugarà contra el Sant Quirze (18.30 h) i el Fraikin contra el Barça (20.45 h)
Supercopa de Catalunya
Final femenina. Avui
KH-7 Granollers - Sant Quirze 18.30 h
Final masculina. Avui
Barça - Fraikin Granollers 20.45 h
Mundial femení
Primera fase
Grup A de l’1 al 7 de desembre
Segona fase
Grups I i III del 8 al 13 de desembre
Fase final
Quarts de final 14 i 15 de desembre
Semifinals 17 de desembre
Tercer i quart lloc 19 de desembre
Final 19 de desembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)