Tennis

Medvedev deixa Djokovic sense el seu desitjat Grand Slam

El rus, que no ha perdut cap set en tot l’obert dels EUA, ha estat pletòric contra un rival erràtic i nerviós

Daniil Medvedev (25 anys) ha estat a Flushing Meadows un autèntic mur per a Novak Djokovic (6-4, 6-4 i 6-4), que s’ha quedat a les portes de conquerir el somiat Grand Slam, una gesta que cap tennista ha assolit des de Rod Laver (1969). El serbi tampoc ha pogut sumar el seu 21è torneig gran i desfer l’empat amb Rafa Nadal i Roger Federer. El seu rival, en canvi, ha aixecat als EUA el seu primer títol del Grand Slam després de perdre les finals del mateix torneig el 2019 i l’última d’Austràlia precisament contra Djokovic.

Medvedev, que no ha perdut cap set en tot el torneig, ha fet valer el seu extraordinari moment de forma contra un rival que per moments ha perdut el seu control probablement per la pressió del moment ja que abans de la final havia reconegut que aquest era el partit “més important” de la seva vida. Medvedev ha arrancat amb un break i ja no ha perdut més el servei en la primera màniga. L’ha rematat amb el seu vuitè ace. En el segon Djokovic ha perdut el control de la situació quan ha desaprofitat tres pilotes de trencament per col·locar-se 2-0. Ha acabat trencant la raqueta amb fúria contra la pista. S’ha descentrat i el seu rival, pletòric, ha trencat el servei del serbi en el joc següent i ja no ha perdonat més amb una regularitat a prova de bombes tot i algunes accions brillants de Djokovic que han servit per esperonar el públic però que no han descentrat Medvedev, que avui era un home amb una missió clara.

El tercer set ha començat com el primer. Trencament del rus i Djokovic nedant a contracorrent davant d’un rival crescut i imperial no només en els intercanvis sinó també en els cops prop de la xarxa. El serbi ha reviscolat salvant un punt de partit i fent el seu únic trencament amb tot en contra (2-5) però en la segona oportunitat per sentenciar amb el seu servei Medvedev no ha perdonat. Difícilment Djokovic tornarà a tenir una oportunitat com aquesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)