Handbol

El Barça inicia a Flensburg la defensa del títol europeu

Handbol. El tècnic Antonio Carlos Ortega debuta en la lliga de campions a la complicada pista del perillós conjunt alemany (20.45 h / E3), campió el 2014 i quartfinalista en la darrera edició

El Barça de Carlos Antonio Ortega inicia avui al Flens Arena, contra el complicat Flensburg-Handewitt i amb presència d’uns 3.000 espectadors (20.45 / E3) la defensa del títol europeu conquerit el curs passat en el comiat brillant de Xavi Pascual a la banqueta. El subcampió de la Bundesliga és un clàssic de la lliga de campions, que aquest curs ha fitxat el fins ara porter del Barça Kevin Möller. El curs passat va progressar fins als quarts de fina€l, en els quals va perdre contra l’Aalborg, i va ser campió el 2014, quan va eliminar el Barça en les semifinals eixugant un desavantatge de sis gols en vuit minuts i signant el triomf en la pròrroga.

El grup B en què han quedat enquadrats els blaugrana és prou entremaliat, amb el PSG –semifinalista el 2021– d’etern aspirant al títol i la morbositat que aixeca la presència del Dinamo de Bucarest que ara entrena Xavi Pascual. L’equip romanès té a les seves files Cedric Sorhaindo i el fill de Xavi Pascual. També hi és el Veszprém, un altre aspirant al títol, ara dirigit per Momir Ilic.

No és gens fàcil vèncer a Alemanya, com adverteix Ortega, que coneix a bastament el pa que s’hi dona, però els darrers precedents són encoratjadors. En l’exercici 2019/2020, l’equip català va vèncer al Flens Arena per 27-34 i també al Palau per 31-27. De fet, el Barça s’ha imposat en les tres últimes visites al coliseu alemany. L’objectiu dels barcelonistes és acabar primers o segons de grup per accedir directament als quarts.

Ortega té experiència en la lliga de campions després de les seves tres temporades en el Veszprém, amb el qual va arribar en dues ocasions a la final a quatre. En la primera (2013/2014) va caure en semifinals contra el Kiel i en la 2014/2015 va perdre la final contra el Barça (28-23), en el seu últim partit al capdavant d’un equip en la competició. És un tècnic molt respectat i estimat en la Bundesliga per les seves campanyes al capdavant de l’Stuttgart, i coneix perfectament el potencial del Flensburg, i més a la seva pista, que els equips visitants anomenen “l’Infern del Nord”. “La seva defensa 6-0 és molt forta, tot i que tenen alguna baixa. Per superar-los hem d’intentar imposar un ritme molt alt, com sempre fem, perquè el partit se’ls faci llarg”, recalca Ortega, que té les baixes d’Ariño i N’Guessan, i recupera Mem. Ha inclòs en la convocatòria els joves del Barça B Martí Soler i el pivot-lateral Artur Parera. El tècnic té molt clar que la resta d’equips “la porten votada al Barça”, i subratlla el valor de la competició: “El títol de la Champions és molt especial per a jugadors i tècnics.”

Fort físicament

El Flensburg de Maik Machulla és un equip poderós físicament, que manté el bloc i que ha fitxat l’exblaugrana Möller, l’extrem danès Emil Jacobsen, el pivot suec Anton Lindskog i el lateral danès de 23 anys Aaron Mensing, un golejador. Continuen les peces clau: l’extrem esquerre suec Hampus Wanne (el seu màxim golejador, amb 230 gols), el central també suec Jim Gottfridsson (177 gols), el pivot alemany Johannes Golla (140) i el lateral danès Mads Mensah-Larsen (113 gols). Machulla està preocupat per l’estat físic del seu màxim golejador, el suec Hampus Wanne, i té la baixa del lateral esquerrà, el noruec Magnus Rod.

EL PROTAGONISTA

Guanyar a la pista alemanya un equip que lluita pel títol de la Bundesliga contra el Kiel no és gens fàcil
Antonio Carlos Ortega
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)