Ciclisme

Girona, la capital europea del ciclisme

La Sea Otter inaugura la cinquena edició amb la presència de més de 200 marques i competicions de totes les modalitats

La cinquena edició de Sea Otter Europa, el gran festival ciclista internacional que fins diumenge se celebrarà a l’entorn del pavelló de Fontajau de Girona, s’ha inaugurat aquesta tarda. Entre expositors i ciclistes hi haurà participants de més de 35 països, i s’hi han acreditat un centenar de periodistes d’arreu del món, per un esdeveniment internacional que es preveu que converteixi Girona i la Costa Brava en la capital europea del ciclisme.

Aquesta tarda el públic ja ha començat a omplir la zona d’exposició del festival, amb el gran desplegament de bicis, accessoris i components que presenten les més de 200 marques procedents d’Àustria, Polònia, Andorra, Regne Unit, Països Baixos, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Austràlia, Suïssa, França, República Txeca, Portugal, Estats Units i Espanya. Gairebé 20.000 persones han reservat ja la seva entrada gratuïta, que enguany és necessària per accedir-hi, per garantir el control de l’aforament i respectar les mesures anti Covid.

Els visitants han començat a provar les bicis que havien reservat a l’àrea de demobike, un dels espais més populars del festival. Aquí els visitants poden provar fins a 200 models de bicis de 20 marques diferents, en diferents circuits propers al festival, i les reserves de bicicletes han superat les previsions.

La inauguració ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la Secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, el vicepresident de la Federació Catalana de ciclisme, Carles Ferrer, i el director del festival, Albert Balcells.

Comença l’acció

El programa esportiu de Sea Otter Europe ha arrencat amb un dels plats forts d’aquesta edició, com és la celebració per primera vegada a l’estat espanyol de les World E-Bike Series, la Copa del món de BTT elèctriques organitzada per l’UCI (Unió Ciclista Internacional), un circuit internacional nascut el 2019 a Mònaco i que enguany constarà de sis proves, una de les quals a Girona en el marc de Sea Otter. La cursa femenina ha estat molt disputada, amb victòria per Sandra Santanyes, després d’una última volta colze a colze amb la danesa Malene Degn. En categoria masculina s’ha imposat l’holandès Jeroen Van Eck, després d’una lluita també a l’esprint amb l’actual campió del món, el francès Jerome Gilloux.

Més competicions

Demà dissabte l’activitat a l’àrea del festival serà frenètica, amb proves tan variades com la Canyon Pirinexus Challenge, les Scott Marathon Series, amb punts UCI per a professionals, la Copa Catalunya infantil de BTT, les nostàlgiques MTB més clàssiques i la segona màniga de la cursa del campionat mundial d’E-Bikes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)