Ciclisme

La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre s’afegiran al paisatge de la Volta

L’edició del 2022 tindrà una etapa entre Salou i Cambrils i la del 2023 anirà a la zona sud de la demarcació tarragonina

La Volta a Catalunya i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han arribat a un acord per tal que la ronda catalana celebri una etapa de la cursa a la Costa Daurada en la seva propera edició, la 101, que es disputarà l’any 2022 amb sortida a Salou i arribada a Cambrils, i una altra etapa l’any 2023 pel territori de les Terres de l’Ebre en l’edició 102.

En l’edició 101 de la Volta el protagonisme serà per la Costa Daurada, amb una etapa amb sortida a Salou i arribada a Cambrils, ciutats que compten amb la certificació de Destinació de Turisme Esportiu, i que posarà de relleu el magnífic i exigent terreny per a la competició.

L’etapa transcorrerà per comarques com el Priorat, el Baix Camp i el Tarragonès, i segons l’organització “estarà a l’alçada de les figures mundials que hi participen”.

Muntanyes de Prades

La sortida i arribada es faran a dues poblacions costaneres com son Salou i Cambrils, però l’etapa s’endinsarà per carreteres de l’interior, amb itineraris que tindran les muntanyes de Prades i la Serra del Montsant com a escenaris naturals de fons, i on els ciclistes hauran d’enfrontar-se a ports que ja son una referència per a tot tipus d’aficionats.

Terres de l’Ebre

L’any següent, el 2023, i en la seva edició 102, la Volta farà aturada a les Terres de l’Ebre, on el terreny per a la pràctica del ciclisme també ofereix excel·lents prestacions. Les poblacions que seran sortida i arribada d’aquesta etapa s’anunciaran en un futur proper, així com el disseny del recorregut d’una etapa que promet emocions fortes per l’orografia del terreny i les grans possibilitats que ofereix.

“La presència de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre a la Volta és un aparador privilegiat per mostrar els nostres actius com a destinacions turístiques de primer ordre, també en l’àmbit esportiu, i en concret per als aficionats i professionals del ciclisme”, ha destacat la vicepresidenta de la Diputació de Tarragona i presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé.

“Estem àmpliament satisfets de poder visitar tant la Costa Daurada com les Terres de l’Ebre en les dues properes edicions de la Volta. Son dues zones que ens permetran fer etapes molt atractives i decisives per la victòria final de la Volta. El nostre objectiu és mostrar el territori català al món, i tant la Costa Daurada com les Terres de l’Ebre son ideals per al ciclisme”, ha comentat el president de la Volta, Rubèn Peris.

Audiència potencial

En la darrera edició de la cursa, les imatges de la senyal internacional de la Volta van arribar fins a 190 països, amb televisió en directe als 5 continents en una edició que va permetre a la ronda catalana arribar a les 100 edicions, una fita que només han aconseguit fins ara en les proves per etapes el Tour de França i el Giro d’Itàlia.

La 101a edició de la Volta Ciclista a Catalunya se celebrarà del 21 al 27 de març de 2022, amb la presència dels millors equips i corredors del món, que buscaran agafar el relleu del britànic Adam Yates de l’INEOS Grenadiers com a vencedor final de la prova, i afegir el seu nom a un palmarès amb corredors tan il·lustres com Miguel Indurain, Eddy Merckx, Jaques Anquetil o Mariano Cañardo, entre molts d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)