Golf

L’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya torna al calendari en el tram decisiu de la temporada

Es disputa entre demà i diumenge al renovat Club de Golf Terramar de Sitges amb la participació d’algunes de les millors jugadores del circuit

El renovat Club de Golf Terramar de Sitges serà l’escenari a partir de demà i fins diumenge de l’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya, inclòs en el circuit europeu i que reunirà algunes de les millors professionals del moment en el tram decisiu de la temporada.

La danesa Emily Kristine Pedersen, recent guanyadora amb l’equip europeu de la Solheim Cup i vencedora el 2020 de la Race to Costa del Sol (el rànquing del Ladies European Tour), encapçala un cartell amb 126 jugadores, on també destaca la presència de l’australiana Stephanie Kyriacou i la finesa Sanna Nuutinen, segona i tercera en el rànquing del 2021. Una victòria de qualsevol d’aquestes dues golfistes a Sitges serviria per pressionar a la jove tailandesa de 18 anys Atthaya Thitikul, líder del Ladies European Tour i que aquesta setmana no competeix. La gran novetat d’aquesta edició, la quarta de l’Estrella Damm Ladies Open, és la remodelació del recorregut de competició del CG Terramar, després que l’any passat no va poder celebrar-se el torneig a causa de la Covid-19. Després de les victòries de l’anglesa Florentyna Parker el 2017, de l’holandesa Anne Van Dam el 2018 i de la navarresa Carlota Ciganda el 2019, hi ha una vintena de jugadores espanyoles amb l’aspiració de prendre el relleu.

Participació catalana

Entre les inscrites no hi faltarà la participació de cinc jugadores catalanes de primer nivell. La local Camilla Hedberg, ambaixadora de la Solheim Cup 2023 representant al Club de Golf Terramar, estarà acompanyada per Mireia Prat i Elia Folch, totes dues amb victòries internacionals en el marc de la LET Access Sèries, i per Paz Marfà, que ha fet el salt com a professional després de rubricar una reeixida trajectòria com amateur a Europa i als Estats Units. Capítol a part mereix la joveníssima promesa del golf català Nagore Martínez Salcedo, que ha estat campiona de Catalunya quatre anys consecutius en diferents categories d’edat i també ha guanyat dos campionats d’Espanya. Amb només tretze anys, Nagore està batent rècords de precocitat i el 2021, a més del campionat d’Espanya, s’ha imposat en dos tornejos zonals de la federació espanyola, és la número 1 del rànquing estatal infantil i ha estat convocada per representar Espanya en l’Amundi Evian International Championship.

Suport institucional

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física va arribar a un acord la setmana passada amb el Club de Golf Terramar i l’Estrella Damm Ladies Open per donar suport a aquesta competició, a partir del qual s’incorpora la marca Catalunya en el nom del torneig. En aquest sentit, Anna Caula, secretària general de l’Esport, ha comentat: “El Govern català dona suport econòmic al torneig perquè és una eina molt potent en el nostre objectiu de fer passos endavant per normalitzar l’esport femení a Catalunya. Existeix des de fa temps, i el que manca és fer-lo visible.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)