Tennis

Allargar el somni

Tennis. Paula Badosa disputarà avui la seva primera final d’un WTA 1.000 a Indian Wells. Lluitarà pel títol contra la bielorussa Victoria Azarenka

Després de la seva victòria en la semifinal d’Indian Wells i el passi a la seva primera final d’un torneig WTA 1.000 Paula Badosa va dir que jugar finals era un somni de petita i ara s’estava complint. Aquesta nit intentarà allargar el seu somni i lluitarà per guanyar el títol d’un torneig que es coneix com “el cinquè Grand Slam” contra la bielorussa Victoria Azarenka.

Paula Badosa, 27a del rànquing mundial, està fent un torneig gairebé perfecte en el desert californià en el qual només ha cedit un set. Entre les rivals que ha eliminat hi ha jugadores com Cori Gauff , 19a del món, Barbora Krejcikova, 5a del rànquing mundial i guanyador de l’últim Roland Garros i Angelique Kerber, 15a del mon i guanyadora de tres Grand Slam. La darrera rival de la jugadora de Begur va ser la tunisiana Ons Jabeur, 14a del rànquing WTA, a la qual va derrotar en la semifinal per un doble 6-3.

En la gran final l’empordanesa es trobarà Victoria Azarenka, actual 32a del món però que va arribar a ser la número u, i que té dos títols i tres finals més de Grand Slam. Paula Badosa, de 23 anys, i Victoria Azarenka, de 32 anys, no s’han enfrontat mai en les seves carreres. La primera només té un títol de la WTA –a Belgrad aquest mateix any–, i la segona en suma 21 en individuals –dos a Indian Wells–, i 9 en dobles.

A banda de l’important títol que està en joc i els 1,2 milions de dòlars que s’emportarà la campiona, guanyar la final d’Indian Wells pràcticament classificaria Paula Badosa per a les finals WTA 2021 que disputaran a Guadalajara (Mèxic) les vuit millors jugadores de l’any. L’empordanesa se situarà per primer cop entre les vint millors jugadores del rànquing mundial WTA en la llista de dilluns. Serà dissetena si perd la final, i pujarà alguns llocs més si guanya el títol. Paula Badosa és la 27 i el seu millor rànquing de sempre ha estat el 26è lloc.

LA PROTAGONISTA

La veritat és que és una cosa increïble. No m’ho esperava. Sabia que estava jugant bé, que estava fent un bon any, però arribar a una final d’un Masters 1.000 fa només uns mesos era impensable
Des de petita sempre somiava estar en finals i era una cosa que em feia continuar treballant. Per fi puc dir que s’està complint el meu somni
Paula Badosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)