Gimnàstica

Plata i Diallo s’estrenen en un mundial de Kitakyushu marcat per les absències

El campionat es disputa només dos mesos i mig després dels Jocs de Tòquio

Els gimnastes catalans Joel Plata (CG Sant Boi) i Thierno Diallo (Egiba Manresa) entren demà al matí en acció en un mundial de Kitakyushu marcat per les absències, només dos mesos i mig després dels Jocs Olímpics de Tòquio. Sense cap dels components de l’equip rus que va guanyar l’or en la cita olímpica, ni tampoc de la selecció xinesa, les grans estrelles del campionat seran els gimnastes nipons, encapçalats per Daiki Hashimoto, flamant campió en el concurs complet. També hi competirà el llegendari Kohei Uchimura, que intentarà treure’s l’espina de la seva efímera participació als Jocs de Tòquio, on va caure en la qualificació de la barra fixa. El combinat xinès hi participarà amb una segona formació on destaca Boheng Zang, recent guanyador dels jocs nacionals del seu país.

Amb aquest panorama i si ha estat capaç de mantenir el seu nivell de forma, serà una bona oportunitat perquè Joel Plata lluiti per una plaça en la final dels 24 millors en el concurs complet, una fita que ja va assolir en el mundial de Mont-real 2017. Als Jocs s’hi va quedar a les portes i es va haver de conformar a figurar com a primer reserva. Tot i que encara no ha fet els 21 anys –els farà el 22 de novembre– Thierno Diallo competirà en el seu tercer mundial després d’haver intervingut ja en els Doha 2018 i Stuttgart 2019. Un repte més per continuar creixent. El gimnasta de l’Egiba participarà en el cavall amb arcs i en les anelles.

El programa femení del mundial que comença avui a Kitakyushu també tindrà absències sonades. La més notable és de Simone Biles. Després de la seva experiència a Tòquio, l’estrella nord-americana ha confessat que hauria d’haver-se apartat de la gimnàstica després dels Jocs de Rio 2016 i amb problemes de salut mental és molt probable que ja no torni a competir. Tampoc serà al mundial la campiona olímpica, Susina Lee. La subcampiona a Tòquio, la brasilera Rebeca Andrade, només participarà en dos aparells, igual que la japonesa Mai Murakami, cosa que deixaria el camí aplanat per a les russes Angelina Melnikova i Vladislava Urazova, tercera i quarta als Jocs. En tot cas, les nord-americanes Leanne Wong i Kayla Di Cello, resrerves a Tòquio, tenen capacitat per lluitar per les places d’honor.

La federació espanyola, per criteris tècnics, va decidir no enviar cap gimnasta al campionat, en una decisió que va aixecar polseguera. En tot cas, la gironina Laura Bechdejú va passar per la sala d’operacions el 6 d’octubre per fer-se una petita intervenció en el peu i la malgratenca Marina González ha encetat el nou cicle olímpic a la Universitat d’Iowa, on competirà en la 1a divisió de la NCAA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)