Gimnàstica

Joel Plata, a la final del concurs complet del mundial amb la novena millor puntuació

El japonès Daiki Hashimoto, campió olímpic als Jocs de Tòquio, ha liderat la fase de qualificació (88,040)

El gimnasta del CG Sant Boi Joel Plata serà divendres entre els 24 finalistes del concurs complet del mundial de Kitakyshu (Japó). Aquest migdia s’han tancat les vuit subdivisions de la fase de qualificació i el gimnasta de Viladecans ha ocupat finalment la novena posició, després dels 81,898 punts que va sumar dimarts. Plata ja va ser finalista en el mundial de Mont-real 2017, quan amb només 19 anys va acabar en la 24a posició (77,432). També s’ha guanyat el bitllet per a la final el gimnasta d’Alcoi Néstor Abad, divuitè amb 80,498 punts.

La millor nota en el sis aparells ha estat per al japonès Daiki Hashimoto (88,040), que ha fet valer la seva condició de campió olímpic. El gimnasta nipó, a més, s’ha classificat per a quatre finals per aparells: terra, cavall amb arcs, paral·leles i barra. Per darrera d’Hasimoto s’han classificat el xinès Zhan Boheng (87,897), el turc Asil Adem (84,430), el també xinès Shi Cong (83,898), l’ucraïnès Illia Kovtun (83,565) i l’hongarès Kristofer Meszaros (82,632).