Handbol

FERRAN SOLÉ

JUGADOR DEL PARÍS SAINT-GERMAIN

“El Barça sembla més humà, però és el favorit”

“Ha perdut jugadors importants, però per la trajectòria en els últims anys continua sent el millor equip”

“No tenim pressió, però sí que hi ha expectatives i tenim el convenciment que aquest curs podem guanyar la Champions”

El PSG va fer una inversió molt forta fa anys, però ara és difícil que torni a repetir aquelles operacions

Ferran Solé (Sant Quirze del Vallès, 1992) afronta la segona temporada a les files del París Saint-Germain, l’equip d’handbol més poderós econòmicament del planeta, amb la convicció que aquest pot ser el curs per estrenar el seu palmarès en l’anhelada Champions. Avui afronta una prova de foc contra el Barça (20.45 h, Esport3) en un Palau Blaugrana inexpugnable en la competició europea. Tot i haver perdut jugadors importants respecte del curs passat, Solé considera que el Barça continua sent el rival a batre i el gran favorit per alçar el títol de la lliga de campions. Per a aquest xoc de trens, Carlos Ortega només tindrà la baixa de Luka Cindric.

El PSG va tenir vuit jugadors en els Jocs, i el Barça, dotze. Hi ha preocupació en els clubs grans per saber com resistiran una altra temporada tan carregada de partits?
És cert que és un curs una mica estrany perquè la majoria de jugadors, els que vam competir en els Jocs, ens hem saltat la pretemporada. Pràcticament hem enllaçat una temporada amb l’altra; primer amb la preparació i després amb la participació en els Jocs. En tot cas, no podem estar pensant si ens lesionarem o no perquè a la llarga seria contraproduent, però és clar que és especial perquè no hi ha hagut la preparació d’altres anys. Nosaltres ens vam incorporar a l’equip un parell de setmanes abans de la competició. En la primera setmana ja vam començar a jugar partits, i en l’aspecte físic pràcticament no vam tenir pretemporada. Va haver-hi el temps just per tornar a acostumar-nos a jugar entre nosaltres.
Com valora el que porten de temporada?
En la lliga francesa hem guanyat els sis partits i en la Champions hem guanyat els partits de casa i a fora vam perdre a Veszprém i vam empatar a Flensburg. Està prou bé, però ens ha faltat aconseguir una victòria contra alguns dels equips més potents de la competició europea. En els dos partits vam jugar força bé, però no va ser suficient per guanyar. Ens queda aquesta espina de rendir una mica més a fora.
Al Palau Blaugrana tenen l’escenari perfecte per treure’s l’espina contra el Barça.
Ara mateix és l’escenari més complicat que ens queda en la fase de grups.
Aquesta és la seva segona temporada en el PSG, l’equip d’handbol més poderós econòmicament. Comença a pesar ja la pressió per no haver guanyat encara la Champions?
Potser no és ben bé pressió, però sí que hi ha moltes expectatives. Són molts anys dominant la competició francesa, i això acaba provocant que es doni per descomptat que s’ha de guanyar, tot i que tenim rivals molt potents com el Montpeller i el Nantes. El repte que ens queda al final sempre és la Champions. Aquesta mateixa situació també la viu l’equip de futbol, i això penso que també ens acaba afectant a nosaltres.
Des de Barcelona sobta que amb els recursos que té el PSG i veient els moviments que hi ha hagut en el futbol, amb els fitxatges de Neymar i Messi, en l’equip d’handbol no hi hagi a les seves files algun dels jugadors internacionals francesos de la qualitat de Mem, Fàbregas, Richardson o N’Guessan?
No ho sé. El PSG va fer una inversió molt forta en l’handbol fa alguns anys, i ara penso que ha intentat mantenir el projecte, i probablement estigui més aviat reduint pressupost que no pas augmentant-lo. Pel que sembla, és difícil que torni a fer operacions com quan va fitxar Mikkel Hansen o Nikola Karabatic, del Barça.
Parlant de Karabatic, Nikola ja té 37 anys. Encara es nota la seva ascendència sobre la pista?
Sí. Quan el veus jugar ningú diria que té 37 anys. Per la seva manera de ser, sempre ho dona tot en els partits, és un jugador especial i encara es nota la seva presència a la pista. A alguns jugadors sembla que l’edat no els afecti, i en Niko n’és un.
Abans parlava dels grans fitxatges del PSG. Des de fora, sempre hi ha hagut la sensació que el PSG era com un gran àlbum de cromos, però que li faltava solidesa com a equip. Ha canviat la situació des de l’arribada de Raúl González a la banqueta?
Jo no puc parlar per les temporades anteriors com per notar el canvi. En tot cas, sí que hi ha jugadors que ja fa molts anys que són a l’equip, com podria ser el cas de Hansen, i veuen que s’acaba la seva etapa i per tant tenen l’objectiu claríssim de guanyar la Champions aquesta temporada. En el passat no sé com estava l’equip, però ara tenim una convicció molt forta per aconseguir aquest objectiu.
El Barça ja ha perdut un partiten la Champions contra el Veszprém, i va perdre la final de la Super Globe contra el Magdeburg. Ja no és l’equip intractable del curs passat?
Han perdut un parell de jugadors importants, però al cap i a la fi penso que continua sent el millor equip, sobretot per la trajectòria que porta els últims temps. Sí que aquest inici de temporada s’ha mostrat una mica més humà, però per a mi continua sent el gran favorit de la competició.
El Barça ha perdut profunditat de banqueta. Es veuen capaços de superar-los amb les seves mateixes armes?
No crec que el Barça hagi perdut les seves senyes d’identitat, de jugar al contraatac i imposar aquests ritmes tan elevats en els partits. Això no es perd d’un any per l’altra, però nosaltres aquest any també correm més que en cursos anteriors, i per aquesta banda també podem competir millor. En tot cas, jugant al Palau tot és molt més complicat perquè m’imagino que hi haurà molt bon ambient. Si et despistes cinc minuts, el Barça és capaç de marcar en cinc contraatacs i canviar el partit totalment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)