Cop d’autoritat al Palau

Handbol. El Barça, liderat per Gonzalo sota els pals i Mem en atac, sotmet el París Saint-Germain i reforça el projecte de Carlos Ortega al capdavant de la Champions

Barça 30 PSG 27

BARÇA:Gonzalo; Mem (7), Ariño (1), N’Guessan (4), Aleix (3 p.), Makuc (3),Fàbregas (4) –set inicial–; Maciel (p.s.), Janc (3), Petrus, Fernández (2), Langaro (1), Richardson (1), Frade i Zein (1).PARÍS SAINT-GERMAIN:Gerard; Keita, Solé, Toft Hansen, Remili (3), L. Karabatic (2), N. Karabatic (1) –set inicial–; Genty (p.s.), Steins (3), Kristopans (3), Kounkoud (1), Grebille (2), Syprzak, M. Hansen (7, 4 p.) i Prandi (4).PARCIALS:1-2, 4-2, 6-5, 8-8, 10-11, 13-13; 15-14, 17-16, 19-18, 24-21, 26-24 i 30-27.ÀRBITRES:Schulze i Tobias. Exclusiomns: N’Guessan (12’), Frade (15’ i 19’), Janc (30’) i Petrus (47’), per part del Barça; i Remili (10’), per part del PSG.PÚBLIC:2.451 espectadors al Palau Blaugrana.

El Barça va obtenir un triomf de caràcter i prestigi contra el París Saint-Germain per continuar al capdavant de grup de la Champions i reforçar el projecte de Carlos Ortega. Impulsat pels 2.500 aficionats del Palau, el conjunt blaugrana va saber fer un pas endavant en la segona meitat després d’un primer temps marcat per les defenses. L’espectacular actuació de Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals (17 aturades) i l’aparició de Dika Mem (7 gols, 6 en la segona meitat) van ser determinants per frenar les aspiracions del conjunt parisenc, que tornarà, una vegada més, amb les mans buides de Barcelona.

El partit va començar amb algunes imprecisions per totes dues bandes. El PSG, amb una defensa 6-0 amb molt de pes i un Nedim Remili inspirat, va colpejar primer (1-2). El pitxitxi de la Champions, Dika Mem, tenia el punt de mira desajustat i els seus tres primers llançaments es van estavellar als pals. Ludovic Fàbregas, que tornava a l’equip després de la seva paternitat, va resultar providencial aprofitant un parell de rebots i el Barça va capgirar el resultat amb un parcial de 3-0 (5-2). El conjunt parisenc es va col·lpasar durant uns minuts, però les exclusions locals i els penals executats per Mikkel Hansen van tornar a ajustar les forces (5-5). A partir d’aquí, es va mantenir l’intercanvi de cops fins al final de la primera meitat, que va acabar amb taules. Les defenses s’imposaven al joc d’atac i el duel a la porteria, amb vuit aturades tant per Gonzalo Pérez de Vargas com per Vincent Gerard, també va acabar igualat i va deixar el parcial dels 30 minuts amb un resultat ben curt (13-13).

Gonzalo i la defensa

L’inici de la segona part va ser trepidant, amb contraatacs per totes dues bandes. El Barça va sortir vencedor d’aquest primer duel i amb tres gols de Timothey N’Guessan va prendre la iniciativa (17-15). Raúl González va demanar temps mort i amb Elchim Prandi de canoner el PSG va capgirar el resultat (17-18). Mem va ajustar el punt de mira en el moment oportú i va liderar una altra estrebada blaugrana (23-20). El treball i les ajudes en defensa i l’espectacular actuació de Gonzalo, que va acabar guanyant la partida a Gerard sota els pals van resistir les últimes embranzides franceses. En atac, la connexió entre Mem i Domen Makuc van acabar sentenciant un triomf per mantenir el Palau inexpugnable i continuar al capdavant de la classificació.

L’equip ha demostrat caràcter i l’afició del Palau també ha respost quan tocava
Gonzalo Pérez
porter del barça
Al final hem fallat llançaments clars de 6 metres i Gonzalo ha estat espectacular
Raúl González
entrenador del PSG
A més de Gonzalo, la defensa ha estat a un gran nivell i al final Mem i Makuc han estat decisius