Natació

El CN Barcelona i l’inversor Green Track firmen el conveni pel projecte de remodelació del club

El CN Barcelona i el grup Green Track han signat avui el contracte que permetrà remodelar les instal·lacions del club cenebista de manera integral en un projecte batejat com CBN-S. XXI i que suposarà una inversió de 6 milions d’euros. L’acte ha estat presidit per Damià Calvet, president del Port de Barcelona, el suport del qual ha tingut un paper fonamental perquè l’acord cristal·litzés.

Una de les grans apostes de valor sentimental és recuperar l’antiga piscina de l’Escullera, en desús des del 2003. Iniciada l’any 1922, finalitzant la construcció completa i ensostrada en el 24, va convertir-se en la primera piscina del món que escalfava l’aigua de la mar i la primera piscina d’Espanya coberta. Aquest fet va ser una revolució per a la ciutat de Barcelona, ja que la dotava d’una instal·lació única en aquella època i on tots els barcelonins i barcelonines podien tenir accés per a la pràctica de la natació. Es conservant la barana de fusta, però dotant-la de la tecnologia més moderna especialitzada en salts de trampolí.

El projecte global també inclou nous vestidors, la creació d’una piscina exterior climatitzada de 33x25 i una altra de petita de joc pels instants de 15x10, la instal·lació de plaques solars, la remodelació d’espais interiors, la rehabilitació de la piscina exterior d’aigua salada i la creació d’un espai Green Track amb dos restaurants. Un a peu de platja amb una gran terrassa que arribarà fins a la platja, on hi haurà una piscina descoberta d’estiu, i un altre restaurant, a les últimes plantes de l’edifici de Ponent, amb una terrassa amb vistes a la ciutat 360°. A les plantes del mig s’instal·larà un espai de wellness. L’obres arrencaran el darrer trimestre de 2021 i s’acabarien a mitjans de 2024. El grup explotarà una part de les instal·lacions i això permetrà assegurar la viabilitat de l’acord.

El Club Natació Barcelona preveu aconseguir la capacitat de tornar a posicionar-se, durant els pròxims anys, en una situació similar a l’anterior del 2010. Amb l’objectiu d’aconseguir uns 7.000 socis abans de finals del 2022, fins arribar a un màxim d’uns 8.400 socis a finals de l’any 23, inici de l’any 24, i no, els pocs més de 5.400 que són actualment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)