Ciclisme

Vilanova i la Geltrú torna a ser final d’etapa de la Volta sis anys després

L’últim cop va ser l’any 2016 i ha organitzat deu arribades i set sortides

Vilanova i la Geltrú serà el final d’una etapa de la 101 edició de la Volta a Catalunya. La capital de la comarca del Garraf tornarà a acollir una arribada de la Volta sis anys després, la darrera va ser l’any 2016. Aquesta serà la divuitena vegada que la Volta a Catalunya estarà a Vilanova i la Geltrú, ja que ha acollit 10 arribades i 7 sortides d’etapa. La primera vegada que va ser una ciutat de la Volta va ser l’any 1949 en una etapa que va començar a Tortosa i va acabar a Vilanova i la Geltrú. Entre els guanyadors a la capital del Garraf hi ha ciclistes destacats com Mario Cipollini (1999) i Erik Zabel (2000). El darrer que hi va guanyar va ser Davide Cimolai al 2016.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha destacat la llarga tradició ciclista de la ciutat, que ha donat grans noms: “Vicenç Iturat, Isaac Gálvez, Joan Font, Débora Gálvez o Marc Soler són el millor exemple de la passió pel ciclisme a Vilanova i la Geltrú. Acollir un esdeveniment d’aquestes característiques és el reconeixement al treball i l’esforç del nostre teixit esportiu, des de l’esport base fins al professional, i també una oportunitat única per projectar la nostra ciutat al món”.El president de la Volta, Rubèn Peris, ha manifestat: “Tornar a Vilanova i la Geltrú és una magnifica noticia per la Volta. És una ciutat amb gran tradició ciclista i amb un públic que tindrà moltes ganes de veure els millors del mon pels seus carrers. Estem segurs que viuran una gran festa ciclista a la ciutat.” La 101 edició de la Volta a Catalunya es disputarà del 21 al 27 de març del 2022.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)