El CN Sabadell signa les taules amb el Savona (13-13)

L’equip vallesà no ha pogut donar continuïtat a una posada en escena espectacular (5-1) i s’haurà de jugar l’accés a les semifinals de l’Euro Cup a la piscina del conjunt italià

L’Astralpool CN Sabadell ha signat les taules amb el Savona (13-13) en l’anada dels quarts de final de l’Euro Cup a Can Llong i es jugarà l’accés a les semifinals a la piscina italiana, el pròxim 10 de novembre. Tot i la bona posada en escena sabadellenca (5-1), el partit ha estat molt ajustat i es podia haver decantat per qualsevol dels dos equips (5-3, 3-5, 2-2 i 3-3). Per part local, han destacat els 4 gols de Bernat Sanahuja i els 3 de Kanstantin Averka.

Protegit per un màscara per la lesió al pòmul, el boia montenegrí Dusan Banicevic només ha necessitat 35 segons per estrenar-se en la seva tornada a l’equip. Ha estat tota una declaració d’intencions. Lorenzo Bruni ha empatat tot seguit, però el CN Sabadell era qui marcava el ritme, amb recuperacions en defensa i ràpides transicions. L’equip local ha posat la directa i amb dues canonades del bielorús Kanstantin Averka, i els gols de Marcel Teclas i Sergi Cabanas s’ha apuntat un primer parcial de 5-1. El Savona, que ha fet el canvi de porter –ha entrat Nicolo Da Rold en el lloc d’un desencertat Francsco Massaro–, ha reaccionat a l’últim minut i amb les dianes de Guillermo Molina i Andrea Fondelli ha escurçat les diferències (5-3). La remuntada italiana ha prosseguit en el segon quart. El veterà Molina estava inspirat i en dues jugades pràcticament calcades ha restablert l’equilibri. Gonzalo López-Escribano, en superioritat i després d’una gran assistència d’Averka, ha donat aire al seu equip. El partit, però, havia entrat en un nou escenari, d’intercanvi de cops per totes dues bandes que s’ha mantingut fins al descans (8-8). Fran Valera i Bernat Sanahuja han estat els autors de les altres dues dianes locals en un partit que anava a ritme de gol per minut.

Després del descans llarg, el conjunt de Quim Colet ha ajustat la defensa i ha tornat a prendre la iniciativa gràcies als gols de Sanahuja i Cabanas (10-8). El Savona, però, ha sabut treure profit de les exclusions –Banicevic ha vist la vermella– i de les errades locals per tornar a igualar el resultat abans d’entrar en el quart definitiu (10-10). L’equilibri s’ha mantingut en un últim quart d’infart. Averka i Sanahuja, que ha aparegut en el moment oportú, han sabut respondre a les embranzides transalpines i signar un empat que deixa l’eliminatòria oberta amb vista a la tornada.