Tennis taula

El Borges rebla el clau

S’estrena avui a Alemanya en la segona fase de la lliga de campions contra el totpoderós Borussia de Düsseldorf de l’insigne Timo Boll, el vigent campió

Fundat el 1990, és el primer equip català masculí en la màxima competició europea i té un pressupost de 170.000 euros

L’Asisa Borges Vall vol continuar fent història en la lliga de campions, i a partir d’avui disputarà a Düsseldorf la segona fase de grups amb la il·lusió de buscar una de les dues primeres places i passar a la fase següent. El conjunt de les Garrigues va superar amb nota el debut com a primer de grup en la primera fase i pot presumir de ser el primer equip català masculí que disputa la lliga de campions. El Vic ja s’hi va estrenar, però en la categoria femenina.

Tot un honor per a una entitat fundada el 26 d’octubre de 1990 per tres joves de la quinta del 71 que van aprofitar la construcció del poliesportiu Francesc Macià per transformar un simple divertimento en una activitat competitiva federada. Un d’ells era Josep Farré, que ha seguit vinculat al club en qualitat de jugador i de director general. Va ser l’eclosió d’un esport que havia nascut a les Borges als seixanta al col·legi dels Frares Caputxins inoculat pel pare Pere Ràfols. Ara aixeca passions i promociona la capital de les Garrigues, un poble de 6.000 habitants reconegut pel seu oli. Tot i que en el curs 1997/98 l’entitat va trontollar amb només dotze jugadors i perquè el local es va incendiar, la seva progressió ha estat constant. Enric Vall, el president, patrocinador i impulsor aquest segle, recita sense dubtar ni un segon les grans dates que expliquen la història del club i en remarca la seva idiosincràsia: “Volem ser un club estimat, el més estimat del món.”

La inauguració del centre de tecnificació el 2014 és un altre dels grans passos endavant de l’entitat, que va canviar de local diversos cops –poliesportiu, la Granja Salat, avinguda Jaume I– fins a arribar a la terra promesa. El planter, amb una vuitantena de jugadors –enguany ha inscrit dos equips femenins–, està assegurat. I més ara, que el CTT Borges treballa i promou el tennis de taula en setze col·legis i en diversos centres de discapacitats. El suport institucional, dels seus patrocinadors principals i l’ajut d’altres col·laboradors li permeten, fent sempre mans i mànigues, tancar un pressupost que ha anat creixent proporcionalment als èxits i que ara és de 170.000 euros.

Tècnic a través del Whatsapp

Els catalans Marc Duran (Vilanova, 1986) i Joan Masip (Igualada, 1997), el suec Viktor Brodd (1990) i l’alacantí Alberto Lillo (2201) són els integrants del primer equip que dirigeix José Luis Andrade (Barcelona, 1979). El tècnic hi va aterrar procedent del Mollet per jugar amb el primer equip el segon any de Superdivisió (2006), i ara compatibilitza la feina d’entrenador a l’elit i de jugador del segon conjunt a primera estatal. Malauradament, la feina amb la base i la coincidència amb un dels tornejos de menors més important del curs jugat a Bàscara, li han impedit viatjar a Düsseldorf. “Estarem en contacte a través del Whatsapp per fer les alineacions, perquè només juguen tres i Marc Duran també exercirà de capità. És una situació que ja ens passa més cops durant el curs, quan em coincideix amb els partits del segon equip”, relata Andrade, que té clar el grau de dificultat: “Som capaços de fer-ho, però ens han de sortir dos partits rodons” per accedir a la següent fase: “El Borussia és el millor equip d’Europa i és inabastable, per això va bé començar contra ells per aclimatar-nos a la sala de joc. Els altres rivals són grans conjunts.” Per cert, explica que el segon equip espera amb incertesa el partit a La Palma del 27 de novembre.

El Borges va arribar dilluns a Alemanya, però sense l’equipatge, que ahir va recuperar i es va entrenar amb la roba que li va deixar el Borussia Düsseldorf. El líder de la Bundesliga ha guanyat 12 vegades la competició i en les seves files hi ha l’insigne Timo Boll, desè del rànquing mundial, i que va jugar fa uns dies el Ciutat de Barcelona. L’equip de les Garrigues debutarà avui (19 h) contra el conjunt alemany i demà s’enfrontarà al SPG Felbermayr Wels austríac. Tancarà el grup divendres contra l’Sporting de Portugal, quartfinalista l’any passat. L’objectiu és lluitar per la segona plaça, per accedir al grup selecte dels vuit millors d’Europa.

3
títols
té el Borges. Va ser campió de la Superdivisió el 2011 i va guanyar la copa el 2013 i el 2017. L’històric Hu Bin (2005/17), amb nacionalitat xinesa i congolesa, va ser el primer estranger de la història del club. Va ser designat tres cops millor jugador de la Superdivisó. Al costat de Marc Duran i de l’ucraïnès Lei Kou van celebrar la Superdivisió, el gran trofeu que llueix al centre de tecnificació. El Borges va debutar en les lligues estatals el 2002 i el 23 d’abril de 2005 va ascendir a l’elit.
13è
equip europeu
és el Borges, segons el rànquing de la federació europea. Els seus resultats en l’ETTU Cup –des del 2006 hi ha jugat ininterrompudament– l’avalen.
2008
Semifinals
de la copa ETTU. D’entre les pàgines més brillants de l’aventura destaquen les semifinals del 2008/09 contra el Victoria de Moscou, una eliminatòria d’hemeroteca decidida en contra per la diferència de jocs –3-2 en contra de l’anada i 3-2 a favor en la tornada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)