Més esport

El Seminari Internacional de Tàctica i Tècnica Esportiva s’inaugura demà a Banyoles

La setena entrega del Seminari Internacional de Tàctica i Tècnica Esportiva, organitzat per la Càtedra d’Esport i Educació Física–Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, es farà entre demà i dissabte i comptarà amb la participació de set especialistes en l’àmbit de l’entrenament i la recerca esportiva.

Les jornades, que tindran lloc a la sala de socis del Club Natació Banyoles i al pavelló de la Draga, s’inauguren demà divendres a les 6 de la tarda i tenen com a principal objecte d’estudi el control motor i tècnica esportiva: del laboratori a la pista.

Quatre ponències

El seminari comptarà amb quatre ponències, una sessió pràctica i una taula rodona a càrrec de set personalitats reconegudes en l’àmbit de l’entrenament i la recerca esportiva.

Hi participaran experts acadèmics com Keith Davids, Raquel Font, Azahara Fort o John van der Kamp; entrenadors esportius i preparadors físics d’alta especialització com Andreu Roig o Andrés Arroyo, i esportistes d’elit com Esther Guerrero.

El seminari es podrà seguir presencialment (prèvia inscripció (www.bit.ly/catedraesportiva2021) i també en streaming. En la inauguració hi participaran el regidor d’esports de l’Ajuntament de Banyoles Jordi Congost, la vicerectora de territori i compromís social de la UdG Sílvia Llach, i el director de la Càtedra d’Esport i Educació Física Víctor López-Ros. En acabar l’acte (19h) tindrà lloc la conferència inaugural de les jornades a càrrec d’Andreu Roig, entrenador i especialista en biomecànica al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès. Especialitzat en diferents disciplines aquàtiques i altres especialitats esportives com el triatló i el ciclisme, Roig ha treballat amb nedadores d’elit com Jèssica Vall o Ona Carbonell, i obrirà el seminari amb la ponència “L’optimització del gest tècnic esportiu”.

La segona jornada tindrà lloc dissabte a les 9.15 h amb la conferència d’Azahara Fort. Professora a Blanquerna (Universitat Ramon Llull de Barcelona) i preparadora física dels equips sènior i júnior del Segle XXI de la Federació Catalana de Bàsquet, la investigadora parlarà de l’ “Entrenament per la millora del control neuromuscular en joves esportistes”, ponència que anirà seguida d’una sessió pràctica (10.15 h). El seminari continuarà a les 12 h amb la conferència del reconegut investigador anglès Keith Davids: “Per què la variabilitat i l’especificitat de la pràctica són importants en la preparació del rendiment esportiu?” Davids és professor d’Aprenentatge Motor en Esport i Rendiment Humà al Centre d’Esport i Ciència Esportiva de la Universitat Sheffield Hallam del Regne Unit i amb més de 30 anys d’experiència.

La jornada de dissabte continuarà a les 16 h amb la xerrada de l’acadèmic John van der Kamp, professor associat a la Facultat de Ciències del Comportament i el Moviment de la Universitat Lliure d’Amsterdam (Països Baixos). La seva ponència es titula “Control motor: de la recerca al camp de l’entrenament esportiu”.

La seguirà (17.45 h) la taula rodona “El control motor: el factor clau silenciós del rendiment esportiu?” moderada per Raquel Font, investigadora i professora del grau Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES), i en què hi participaran l’entrenador d’alt rendiment Andrés Arroyo, l’investigador John van der Kamp i l’atleta olímpica Esther Guerrero.

L’última sessió (19.45 h) servirà per valorar i posar en comú les conclusions del seminari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)