Atletisme

Esther Guerrero, segona en el cros curt d’Atapuerca

La banyolina haurà d’esperar als criteris tècnics de la federació espanyola per saber si és preseleccionada per al relleu mixt de l’europeu de Dublín

La banyolina Esther Guerrero (New Balance) ha ocupat el segon lloc en el cros curt d’Atapuerca i haurà d’esperar a la decisió de la direcció tècnica per saber si és convocada per al relleu mixt de l’europeu de Dublín (12 de desembre). Segons els criteris fixats per la federació espanyola, només la primera a Atapuerca era automàticament preseleccionada pel campionat continental. L’atleta castellana del Barça Marta García ha arribat destacada a la línia de meta (5:37 sobre 1.800 m), però Guerrero, segona amb 5:41, ha demostrat que també es mereix un lloc en la convocatòria, tant per historial com per estat de forma. En el cros curt masculí s’ha guanyat la plaça Abderraman El Kayami (4:54), del Playas de Castelló, mentre que el seu company de club Víctor Ruiz (4:55) ha estat segon.

Oukhelfen, cinquè en la prova absoluta

En la prova absoluta masculina, el reusenc Abdessamad Oukhelfen (Nike) ha signat una magnífica cinquena posició que reforça la seva candidatura amb vista a l’europeu. El deixeble de Maria Carbó ha estat l’únic dels corredors espanyols que ha pogut respondre a l’atac de l’eritreu Aron Kifle, el gran dominador des de l’equador de la cursa, tot i que en el tram final les diferències s’han ajustat. Kifle ha vençut amb 25:33 (9.000 m), seguit pel burundès del Playas de Castelló Rodrigue Kwizera (25:34). Oukhelfen, rere els ugandesos Joel Ayeko i Thomas Ayeko (25:36), ha acreditat 25:44, amb 20 segons de marge respecte el segon representant estatal, l’aragonès Carlos Mayo (8è amb 26:04). El cros d’Itàlica, diumenge vinent a Santiponce, serà determinant per confeccionar la selecció per a l’europeu. A gran diferència del grup capdavanter, els altres corredors catalans que han acabat entre els 25 primers són: Santi Catrofe (13è amb 26:26), Ibrahim Chakir (17è amb 26:38), Ayad Lamdassem (20è amb 26:46), Adel Mechaal (21è amb 26:52) i Lahcen Ait Alibou (24è amb 26:58). El triomf en la prova femenina ha estat per a la també eritrea Rahel Ghebreneyohannes, tot i que ha corregut amb dues sabatilles del peu dret (25:03 en 8.000 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)