Tennis

L’allau de joc de Muguruza frena l’impuls de Badosa

Tennis. WTA Finals. La de Caracas, molt agressiva i inspirada, fa valer que té més experiència en les grans cites i domina la semifinal amb mà de ferro per un doble 6-3

El gran partit de Garbiñe Muguruza (6) va posar ahir punt final amb amargor a Guadalajara (Mèxic) en les semifinals de les WTA Finals a l’excepcional temporada de Paula Badosa: 6-3 i 6-3 en 1h25. La catalana es va veure desbordada pel ruixat de joc de la jugadora nascuda a Caracas fa 28 anys i formada esportivament a Barcelona. La doble campiona de Grand Slam va exhibir el seu joc agressiu de dreta i de revés encreuat amb una gran profunditat –va netejar les línies amb un bon grapat de pilotes– i va constatar que té més experiència en les grans cites. La rival de Muguruza la propera matinada (02.30h) serà la vencedora del partit que havien de disputar la grega Maria Sakkari (4) i l’estoniana Anett Kontaveit (8). Sakkari es va desfer de la bielorussa Arina Sabalenka (1) en el darrer partit de la fase de grups jugat la matinada de dilluns a dimarts.

Badosa va buscar d’entrada més altura del que és habitual amb la dreta per incomodar Muguruza i per no donar-li tant de ritme. Amb 1-1, però, la de Caracas, molt agressiva en les restades sobre els segons i manant des del centre de la pista, va trencar tot just en la primera pilota de break i va confirmat la ruptura amb el servei (1-3). Badosa va respirar alleugerida salvant amb un bon servei la segona pilota de trencament en un joc en què es va sobreposar a un 0-30 amb doble falta inclosa –sis en tot el partit, una llosa–i va exhibir per primer cop el seu temut revés paral·lel (2-3). Un altre 0-30, de nou amb doble falta de regal, va activar les alarmes, però l’empordanesa se’n va sortir amb tres punts seguits (3-4). Muguruza estava molt fina en atac amb la seva dreta demolidora i es mostrava dominant en el servei. En canvi, Badosa va cometre la seva tercera doble falta. La hispanoveneçolana va aprofitar la primera pilota de set amb una dreta paral·lela incontestable que va simbolitzar el seu domini en un primer acte impecable (3-6).

Tanmateix, Badosa va seguir remant i va salvar tres pilotes de break amb el seu revés amb 0-1 en contra del segon set, però Muguruza, a tot drap, li va acabar endossant un altre trencament fatídic (0-2). La catalana, decebuda després d’un joc de gairebé vuit minuts de resistència estoica amb males sensacions finals, estava contra les cordes. I encara pitjor quan no va certificar cap de les tres pilotes de trencament de què va gaudir en el posterior (0-3). No se li pot negar: mai no ha llançat la tovallola i va salvar amb 0-40 i un avantatge posterior amb orgull quatre pilotes més de break amb 1-4, aferrant-se al partit tot i les remotes possibilitats de capgirar-ne la dinàmica (2-4). Sobretot perquè Muguruza seguia exhibint un joc excel·lent i ja no es va deixar intimidar a pesar d’un 0-30 en contra en el seu darrer torn de servei (3-6).

Un 2021 excepcional

Badosa tanca un 2021 excepcional en què ha consumat una progressió meteòrica partint del 70è lloc del rànquing i que l’ha confirmat com una de les millors jugadores del món –dilluns serà vuitena– amb 24 anys acabats de fer dilluns. Un any que va començar amb un contagi i un dur confinament a Austràlia abans de perdre el primer partit del primer Grand Slam del curs i que ha acabat amb flors i violes. Els seus grans èxits han estat el títol a Belgrad i, sobretot, l’esclat en el WTA 1000 d’Indian Wells, en què va superar la bielorussa Victoria Azarenka en una final memorable que li va obrir de bat a bat tant les portes del top ten com les del Masters.

LA DADA

43
triomfs
acumula Paula Badosa, que tan sols ha perdut 17 partits aquest prolífic 2021.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)