Atletisme

Mohamed Katir i Esther Guerrero, caps de cartell de la Jean Bouin

La clàssica cursa barcelonina recupera diumenge el seu format habitual en el Parc de Montjuïc

Mohamed Katir, una de les sensacions de l’atletisme espanyol el curs passat i vuitè classificat en els 5.000 m dels Jocs de Tòquio, i la banyolina Esther Guerrero encapçalen el cartell de la Jean Bouin, que diumenge recuperarà el seu format habitual després que el curs passat, marcat per la pandèmia, es reduís a una milla a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Katir s’estrenarà en l’exigent prova al circuit de Montjuïc i s’haurà de veure en quin estat de forma es troba tot just a l’inici de la campanya hivernal. En tot cas, el seus principals rivals seran els joves eritreus Merhawi Mebrahtu i Simon Mebrahtu, que aquest estiu van competir en el mundial sub20 de Nairobi. Entre la participació catalana, destaquen Ibrahim Ezzaydouni, Santi Catrofe, Carlos Sáez, Youssef Taoussi, Mohamed Zarhouni i Albert Ollé, entre d’altres, a més del campió paralímpic Yassine Ouhdadi.

El perfil i les característiques de la Jean Bouin, amb 6.600 m de recorregut per a les dones, no és el terreny idoni per a Esther Guerrero, tot i que cada cop treballa més la part aeròbica i acredita diverses posicions pròximes al podi en les edicions anteriors. El 14 de novembre, l’atleta banyolina va ser segona en el cros curt d’Atapuerca i espera ser inclosa en el relleu mixt de la selecció espanyola amb vista a l’europeu de l’especialitat, el 12 de desembre a Dublín. Altres noms destacats en la prova són la brasilera Valdeline dos Sántos da Silva, Meritxell Soler, vencedora de la Cursa de Bombers, Mireia Guarner, tercera en la Behobia Sant Sebastià, Naima Ait Alibou, Sebah Amar, Marina Bagur o Rebeca Suárez, entre d’altres.

A més de les dues proves internacionals, el programa de la Jean Bouin, que arriba a la 98a edició i organitza Mundo Deportivo, inclou les curses per a corredors de promoció, i les dues populars de 5 km, amb final a l’Arc de Triomf, i la de 10 km, amb sortida i arribada a l’Avinguda Maria Cristina. En total es faran quinze curses que ompliran d’activitat atlètica el Parc de Montjuïc, des de les 8:30 h del matí fins pràcticament les 2 del migdia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)