Gir de guió a Torrevella

Handbol. Després d’una primera meitat igualada (11-10), Espanya desarma l’Argentina amb la defensa 5-1 i signa un demolidor 18-3 a còpia de contraatacs. Gassama aporta 3 gols en el seu debut en el mundial

Espanya 29 Argentina 13

ESPANYA:Navarro (1); Martín (3 p.), Rodríguez (2), Arderius (2, 1 p.), Barbosa (5, 2 p.), Gutiérrez (1), Cesáreo –set inicial–; Castellanos (p.s.), Campos (5, 1 p.), L. Hernández (1), Etxeberria (3), López (1), Gassama (3), A. Hernández (1), Espínola i Arcos (1).L’ARGENTINA:Carratú; Urban (3), Mendoza, Gavilán (1), Pizzo (2 p.), Karsten (3, 2 p.), Sans –set inicial–; Rosalez (p.s.), García, Campigli, Mena, Cavo (2), Gandulfo, Cisneros, Casasola (1) i Crode (1).PARCIALS:2-1, 4-3, 6-4, 9-7, 9-8, 11-10; 13-12, 15-12, 16-12, 19-12, 26-13 i 29-13.ÀRBITRES:Alpaidze i Berezkina. Exclusions: Cesáreo (2), Gassama i Barbosa, per Espanya; i Gavilán, Gandulfo, Karsten i García, per l’Argentina.

La selecció espanyola, amb les catalanes Kaba Gassama i Eli Cesáreo, va iniciar el seu periple en el mundial amb una espectacular posada en escena contra l’Argentina a Torrevella. El partit va tenir dues parts totalment oposades. En la primera es van notar els nervis del debut (11-10), però en la segona una defensa 5-1 amb Paula Arcos d’avançada va desconnectar l’atac argentí i a còpia de recuperar pilotes i sortides al contraatac va sentenciar el duel amb un demolidor parcial de 18-3. Eli Cesáreo va sortir en el set titular i va formar tàndem en l’eix de la defensa amb Kaba Gassama. L’actuació de la pivot de Sant Joan Despí es va veure condicionada per les dues exclusions a l’inici de cada part (5’ i 32’). L’aportació de Gassama després de la represa va ser determinant. La granollerina, forçant penals i exclusions, va imposar la seva llei des dels 6 metres i amb 3 gols va impulsar l’estrebada definitiva del conjunt espanyol.

Avui comença l’activitat a la seu de Granollers amb els partits Corea-Congo (18 h) i Dinamarca-Tunísia (20.30 h).