Ple de punts a Torrevella

Handbol. La selecció espanyola, amb les catalanes Eli Cesáreo i Kaba Gassama, supera Àustria amb contundència i afrontarà amb bones expectatives la fase principal del mundial

Espanya 31 Àustria 19

ESPANYA:Navarro; Martín (9, 2 p.), Fernández, Espínola (1), Cesáreo (1), Barbosa (5), Gutiérrez (1) –set inicial–; Castellanos (p.s., 1), Arderius (3, 2 p.), L. Hernández (1p), Etxeberria (2), Sole López (1 p.), Gassama (3), Rodríguez, A. Hernández (1) i Arcos (2).ÀUSTRIA:L. Ivancok; Tomasini (1), Schlegel, Kovacs (8, 6 p.), I. Ivancok (1), Dedic, Schindler (4) –set inicial–; Hajgato (p.s.), Draguljic, Wess, Reichert (1) i Leitner (4).PARCIALS:2-1, 5-1, 8-3, 9-4, 11-6, 14-6; 15-8, 19-11, 23-14, 25-16, 28-17 i 31-19.ÀRBITRES:Sekulic i Jovandic. Exclusions: Arcos i L. Hernández, per part d’Espanya; i Dedic (2) i I. Ivancok, per part d’Àustria.

La selecció espanyola accedirà a la fase principal del mundial amb ple de punts (4) gràcies al contundent triomf d’ahir contra Àustria (31-19) amb què va segellar la fase preliminar amb tres victòries en tres partits. Les dues catalanes del combinat de Juan Ignacio Prades, Eli Cesáreo i Kaba Gassama, van tornar a tenir protagonisme. La pivot de Sant Joan Despí, un baluard en defensa, va anotar el primer gol del partit en contraatac, mentre que la de Granollers continua molt efectiva en atac i va anotar tres dianes més al seu compte particular. L’equip espanyol començarà la segona fase, també a Torrevella, demà contra el Japó, que es va imposar a Croàcia per 26-28. La selecció croata (divendres) i el Brasil (diumenge) seran els altres rivals.

L’equip espanyol va marcar diferències des de l’inici (7-1) contra un combinat austríac molt minvat per les baixes per la covid-19. La solidesa defensiva, l’aportació de la porteria i les sortides al contraatac van ser determinants en un partit que ja estava pràcticament encarrilat en el descans (14-6).