Atletisme

Esther Guerrero i Marta Galimany, ex-aequo, i Ayad Lamdassem, millors atletes catalans del 2020

Els guardons es lliuraran el 21 de desembre en un acte restringit i esglaonadament per la Covid-19 a la seu de la federació catalana

Els premis als millors atletes catalans del 2020 seran per a Esther Guerrero, Marta Galimany i Ayad Lamassem. La 30a Diada de l’Atletisme Català repetirà el format de l’any passat i a causa de la pandèmia de la Covid-19 els guardons es lliuraran esglaonadament a la seu de la federació catalana el pròxim 21 de desembre. Serà el primer cop que el guardó se’l reparteixin ex-aequo dues atletes en categoria absoluta. Per a la migfondista banyolina serà la tercera vegada que obté aquesta distinció (2017 i 2019), mentre que la fondista vallenca el rebrà per primera vegada. Totes dues van protagonitzar una gran campanya durant el 2020. Guerrero, a més dels títols estatals de 800 i 1.500 m, va batre el rècord d’Espanya de 2.000 m i els de Catalunya de 800, 1.000 m i 5 km en ruta. Galimany també va obtenir el títol d’Espanya de marató, i va establir la plusmarca espanyola d’1 hora en pista i les catalanes de marató, mitja marató i 5 km en ruta. Al seu torn, Lamdassem, que ja havia estat distingit el 2010 i el 2011, va establir un nou rècord d’Espanya de marató a València (2h06:35) i es va situar en el segon lloc en el rànquing europeu de la distància.

Els guardons per a la categoria sub23 seran per a Abdessamad Oukhelfen, Jaël Bestué i Sara Gallego, i els sub20 per a Bernat Erta i Maria Vicente. Entre d’altres també es lliurarà la Insígnia d’Or de la Federació Catalana d’Atletisme al marxador Jesús Ángel García Bragado, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria, i a Ricardo Amador per la seva tasca com a president dels Jutges durant els últims 25 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)