Espanya reacciona a temps contra el Japó

Handbol. Cesáreo queda fora de la convocatòria per precaució i Gassama manté la màxima efectivitat amb dos gols més i 11 d’11 en el mundial

Espanya 28 Japó 26

ESPANYA:Navarro; Martín (2 p.), Espínola, Fernández (3, 2 p.), Barbosa (5), Gutiérrez (3), Gassama (2) –set inicial–; Castellanos (p.s.), Campos (1 p.), Arderius, Etxeberria (5), López, Rodríguez (4), Hernández (1), Arcos (2) i González.JAPÓ:Kametani; Fujita, Kitahara, Sahara (1), Nagata (1), Yoshidome, Aizawa (7, 4 p.) –set titular–; Baba (p.s.), Ohyama (1), Matsumoto (7), Iwabuchi, Kondo (3), Nakayama (5, 3 p.), Yamamoto, Hattori (1) i Ohmatsuzawa.PARCIALS:3-1, 7-4, 9-6, 10-10, 12-11 i 15-15; 17-16, 19-17, 21-19, 24-21, 25-23 i 28-26.ÀRBITRES:Krichen i Makhlouf. Exclusions: Espínola i Gutiérrez, per part d’Espanya; i Sahara, Aizawa i Kitahara, per part del Japó.

La selecció espanyola va segellar una victòria molt treballada contra el Japó que li permet apropar-se una mica més a la fase final de Granollers. Després d’una primera meitat molt anivellada (15-15), amb excessives pèrdues de pilota locals, les amfitriones van reaccionar a partir de la defensa i amb més paciència en atac van certificar el seu quart triomf en quatre partits del campionat. Demà podrien assegurar-se definitivament el bitllet per als quarts de final si superen Croàcia.

En aquesta ocasió Kaba Gassama va ser l’única jugadora catalana sobre la pista perquè Eli Cesáreo, que es va torçar el turmell dret en l’entrenament de dimarts, va quedar fora de la convocatòria per precaució. La pivot granollerina va sortir en el set titular i va mantenir el nivell de les jornades anteriors, recuperant pilotes en defensa i obrint espais i forçant penals en atac. Amb dos gols més, Gassama acredita un immaculat 11 d’11 en el campionat.