Tennis

Amélie Mauresmo substitueix Guy Forget en la direcció de Roland Garros

Amélie Mauresmo, antiga número u mundial, va ser nomenada dijous directora del torneig de tennis de Roland Garros i és la primera dona que assumeix aquest càrrec, al qual arriba en substitució de l’exjugador francès Guy Forget. “Quin orgull unir-se als equips del Roland Garros. He acceptat aquest lloc de directora del torneig mostrant clarament grans ambicions. Les defensaré amb l’exigència, la llibertat i la passió que sempre m’han impulsat”, va dir en un missatge a Twitter publicat per la Federació Francesa de Tennis (FFT).

Mauresmo, de 42 anys, ha signat un contracte de tres anys, segons va precisar el diari L’Équipe. “És una nova era”, va afegir en aquest rotatiu el president de la FFT, Gilles Moretton, segons el qual el torneig buscava “una nova visió” per a aquest lloc.

Mauresmo, jugadora professional del 1993 al 2009, va ser campiona de l’Obert d’Austràlia i Wimbledon el 2006 i del Masters femení de Los Angeles 2005.

El juny del 2018 va ser nomenada capitana de l’equip masculí francès de la copa Davis per al 2019 i el 2020. També va ser la primera dona en el càrrec, tot i que va acabar renunciant per entrenar Lucas Pouille. Anteriorment, havia exercit de capitana de la copa Federació francesa.

Forget, per part seva, abandona la direcció del Roland Garros i del Masters 1.000 de París-Bercy després de no haver renovat el contracte amb la FFT. El seu vincle amb els dos tornejos, en què feia cinc i nou anys que estava al capdavant, respectivament, acaba el 31 de desembre.

Sota la seva direcció, el Grand Slam francès va haver de bregar amb la crisi sanitària de la Covid-19, que va obligar a postergar en gairebé sis mesos l’edició del 2020. Igualment, en un ambiciós pla de reforma, durant el seu mandat es va estrenar la flamant pista Simonne Mathieu, la tercera més gran del complex del Roland Garros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)