La selecció espanyola no falla a Granollers i es guanya a l’accés a les semifinals del mundial

Ha superat Alemanya (26-21) en un gran treball defensiu, liderat per les catalanes Eli Cesáreo i Kaba Gassama

La selecció espanyola s’ha guanyat l’accés a les semifinals del mundial de Granollers després d’obtenir una treballada victòria contra Alemanya (26-21). L’equip de José Ignacio Prades ha sabut reaccionar a partir de la defensa, amb gran protagonisme de les catalanes Eli Cesáreo i Kaba Gassama, per contrarestar la millor posada en escena de les rivals. El parcial de la mitja part ha estat de 14-10, una renda que sabut administrar fins al final. L’equip espanyol jugarà les semifinals divendres contra el vencedor del partit que disputaran demà Noruega i Rússia (17.30 h).

La selecció germànica ha colpejat primer. Amb una gran solidesa defensiva i sortint al contraatac, ha segellat un primer parcial de 0-3 que ha forçat a José Ignacio Prades a esgotar el primer temps mort del partit (4:31). Al conjunt local li costava déu i ajut veure porteria i l’equip alemany continuava marcant el ritme de joc (3-7). Un parell de gols de la basca Maitane Etxeberria han donat aire a les amfitriones, però la reacció ha vingut sobretot per la major intensitat defensiva, amb les catalanes Eli Cesáreo i Kaba Gassama marcant territori en l’eix central. La recuperació de pilotes, les aturades de Merche Castellanos, la direcció d’Almudena Rodríguez i els gols de penal de Carmen Campos (4 de 4) han capgirat el guió i Espanya ha marxat al descans amb 4 gols de renda (14-10) després de segellar un parcial final de 11-3.

Després d’un intercanvi de gols en els primers minuts de la represa, Alemanya ha apostat pels atacs amb set jugadores i una defensa 5-1. Amb aquestes variants ha anat guanyant terreny al seu rival i s’ha col·locat a només 2 gols de les espanyoles (19-17). L’equip de Prades ha superat uns moments de dubtes i ha replicat amb un parcial de 4-0, amb gols de Paula Arcos, d’Ainhoa Hernández, a porteria buida, i dos d’Alicia Fernández (23-17). Alemanya encara ha tingut una última reacció (23-20), però no ha passat d’aquí i ha acabat claudicant davant el conjunt amfitrió.

Dinamarca supera Brasil (30-25)

La selecció danesa s’ha guanyat la primera plaça per a les semifinals després de tombar el Brasil (30-25), que ha resistit amb un resultat igualat durant 40 minuts però ha acabat claudicant a la solidesa defensiva i al major catàleg de recursos del seu rival. La portera Sandra Toft (17 aturades i 40% d’encert), escollida jugadora més valuosa, i l’extrem Laerke Nolsoe Pedersen (6 gols de 6 intents) han estat dos dels factors desequilibrants del partit. Per part brasilera ha destacat Adriana Cardoso, que tot i els 10 gols no ha pogut evitar l’eliminació del seu equip. Dinamarca s’enfrontarà divendres al vencedor del partit de quarts que demà enfrontarà França i Suècia (20.30 h).