Natació

Abu Dhabi, punt de trobada

Natació. Cata Corró, en el seu procés de tornada a l’elit després de tres operacions d’un tumor al cap, i Jessica Vall, que l’any vinent vol ser mare, entre les seleccionades per al mundial de piscina curta

La mallorquina Cata Corró (CN Sabadell, 1995) i la barcelonina Jessica Vall (CN Sant Andreu, 1988) formen part de la reduïda expedició de la selecció espanyola (quatre dones i dos homes) en el mundial de piscina curta que es disputa des d’avui fins dimarts a Abu Dhabi. La cita serà especial per a totes dues. Corró, que després de tres operacions d’un tumor al cap ja va tornar a nedar una final de 400 m estils en l’europeu de Budapest del maig, intentarà fer un pas més en la seva tornada a la primera fila. Per a Vall podria ser ben bé el seu últim mundial de piscina curta, tenint en compte la seva voluntat explícita de ser mare el 2022.

La condició de temporada postolímpica i el fet que l’any vinent coincideixin el mundial de Fukuoka (del 22 al 29 de maig) i l’europeu de Roma (de l’11 al 17 d’agost), ajornats per la pandèmia, han provocat que el campionat d’Abu Dhabi hagi estat difícil d’encaixar quant a preparació. De fet, ni Corró ni Vall l’han preparat específicament. “No hem canviat la planificació de la temporada. El primer cicle té uns continguts pensant en el segon i el tercer cicle de l’any. Hem intentat ajustar les càrregues en l’última setmana per mirar que competeixi en el millor nivell actual”, explica José Antonio del Castillo, Casti, l’entrenador de Corró al CN Sabadell. Segons el full d’inscripcions, la nedadora d’Inca té l’onzena marca de les participants (4:35.10) i, per tant, no és desgavellat que aquest matí pugui lluitar per una plaça per a la final en 400 m estils, la seva prova preferida. La representant del CN Sabadell també està inscrita en els 200 m papallona (demà) i els 200 m estils (dilluns). “Després de tot el seu procés, s’ha rebaixat el nivell de medicació i això li ha donat més estabilitat i continuïtat en els entrenaments i, si més no, s’està reflectint una mica en la competició”, ressalta el tècnic del CN Sabadell.

Per a Vall, l’òptica ha de ser forçosament diferent. La nedadora del CN Sant Andreu, que a principis de novembre ja va competir en l’europeu de piscina curta de Kazan, té altres al·licients en el mundial. “Es tracta de gaudir molt i d’intentar treure’s espinetes si n’hi queda alguna d’altres mundials. Les competicions de la ISL [International Swimming League] li han anat bé per posar-se en forma i està preparada per competir amb les millors”, destaca Jordi Jou, el seu entrenador. Com és habitual, Vall té les màximes expectatives en els 200 m braça (dimarts, 21), tot i que també està inscrita en els 50 m braça (avui), els 100 m estils (dissabte) i els 100 m braça (diumenge). L’altre gran repte amb vista a la setmana vinent serà el fet de competir en la sessió final de la copa de clubs, que organitza el CN Sant Andreu el 22 i 23 de desembre després d’un vol de tornada en la matinada anterior. “Se’ns n’ha anat una mica l’olla i no podrà obrir la copa en la primera jornada amb els 200 m braça, però pot ser que sigui el seu últim mundial i ho volia aprofitar”, admet Jou.

Els altres convocats de la selecció espanyola a Abu Dhabi són Jimena Pérez (CN Barcelona), María de Valdés (CN Liceo), Hugo González de Oliveira (Madrid NC) i Nicolás García (Gredos).

Valors emergents

Absents les grans estrelles nord-americanes i australianes, Abu Dhabi pot ser l’escenari ideal per als valors emergents de la natació mundial, com ara el romanès David Popovici (17 anys), el sud-coreà Sunwoo Hwang (18), i les nord-americanes Lydia Jacoby (17) i Katie Grimes (15).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)