Vela

400 regatistes de 17 països en la 45a Christmas Race a Palamós

La 45a edició de Christmas Race que organitza el Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós es disputa de diumenge a dimecres amb la participació complerta. Són 400 regatistes de 17 països, en 300 embarcacions tant de vela olímpica com de lleugera.

La cita, presentada aquest matí, torna després d’un any d’absència amb la regatista olímpica Cristina Pujol a la classe ILCA6 com a cap de cartell. Desena en el darrer campionat del món, la santcugatenca del CN Port d’Aro ha posat en valor poder-se preparar a casa i ha apuntat: “les característiques de la Costa Brava i de Marsella són molt similars” sobre el camp de regates dels porpers Jocs de París.

La Christmas concentra tota la seva activitat a les instal·lacions del club organitzador i, la competició, es fa en una àrea alfa, per als 470 mixte i 420 masculí i femení (en aquest cas juvenil) que són vaixells dobles i una àrea bravo per als ILCA, anteriorment denominats làser. La situació sanitària afecta el dia a dia de la cita, perquè és obligatori l’ús de mascareta a terra i els clubs i les classes estaran dividits, com ha explicat el vice-president esportiu del CN Costa Brava & CV Palamós Miquel Aviñó. Una altra novetat és que tots els tràmits es fan en línia i s’evita la maratoniana jornada de verificacions de demà.

Xavier Torres, president de la Federació Catlana de Vela, agraeix l’esforç al club organitzador i destaca que és una regata important a Catalunya. Com a vicepresident de la federació espanyola, ha fet una crida a què es recuperi el nivell d’anys anteriors i, finalment i amb les previsions de poc vent que s’esperen, Cristina Pujol pugui veure’s afavorida per unes condicions en les què és més competitiva.

Anna Julià, representant de la SGEAF a Girona, ha posat en valor l’esforç que representa organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques, que al mateix temps dona visibilitat a la Costa Bava com a punt de destinació turística i suposa un motor econòmic. “La necessitat de fer esport va de la ma de la salut” posa en context Julià, que afegeix que Catalunya és un país que mira cap el mar.

Pere Vila, president de Ports de la Generalitat de Catalunya, felicita les persones que han participat activament en un esdeveniment que arriba a la45a edició, que és patrimoni de tots i especialment de Palamós.

Lluís Puig, alcalde de Palamós, posa en relleu la importància de la Christmas. Esportivament per ser una prova destacada i un referent europeu per les dates i perquè converteix la vila en epicentre de la vela. Econòmicament per les 400 persones més els acompanyants que venen i el seu conseqüent impacte econòmic, molt benvingut en temporada baixa. I socialment perquè són 46 anys i molta gent al municipi l’ha vist tota la vida, provocant un sentiment que traspassa tots els àmbits. Puig hi afegeix que suposa un repte a nivell d’instal·lacions i que no es poden conformar, apuntant el repte de tornar a acollir les classes olímpiques del passat i amb la mirada als Jocs de París, una oportunitat per la similitud de Marsella i la Costa Brava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)