Més esport

NATACIÓ

EUROPEU DE BUDAPEST

Un balanç discret per als de casa

El bronze d'Erika Villaécija és l'únic metall assolit pels catalans

Les expectatives de podi fallen en els casos d'Aschwin i Belmonte

El nedadors catalans aterraven ahir a la tarda a l'aeroport d'El Prat amb un balanç contradictori pel que fa a l'actuació a Budapest. Fa dos anys, a Eindhoven, l'èxit es va traduir en quatre medalles, un bagatge que ara s'ha reduït a un solitari bronze –sense comptar la sempre eficient sincronitzada– a càrrec d'Erika Villaécija en els 1.500 m lliure. Cal advertir que la collita del 2008 va estar condicionada pel fet de tractar-se d'un any olímpic i molts nedadors no havien preparat a fons l'europeu, reservant-se per a la cita de Pequín. Aquest cop la competència ha estat més alta, però es mantenien les expectatives de podi de Mireia Belmonte i s'hi afegien les d'Aschwin Wildeboer, tot un medallista mundial a Roma 2009. Per contra, cap dels dos ha respost com haurien desitjat. La badalonina del CN Sabadell va quedar-se a prop del podi en els 200 m papallona (quarta), mentre que no va tenir possibilitats de revalidar el títol continental dels 200 m estils (cinquena). Dues actuacions precedides pel recurrent mal debut en els 400 m estils. Per la seva banda, el seu company de club ha admès no haver preparat la cita amb la intensitat necessària. Un excés de confiança que li serveix d'advertència amb vista a altres grans cites.

La nota positiva és per un valor tan segur com Villaécija, que des de Berlín 2002 acumula sis medalles en europeus de piscina llarga. A pesar de no poder repetir plaça de podi en els 800 m (sisena), s'ha aproximat a les seves millors marques en les tres finals disputades (1.500, 800 i 400 m lliure).

Els joves compleixen.

Res es pot retreure a Marina Garcia, Alan Cabello, Juanmi Rando i Melqui Álvarez, que sense fer el salt esperat sí que van mantenir el guió previst a Budapest. En el cas de Garcia, de només 16 anys, debutava en un europeu absolut un any després de fer-ho en el mundial de Roma. Aquesta vegada, i ara sense els banyadors màgics, no va quedar gaire lluny d'entrar en les finals, a banda de continuar acumulant una valuosa experiència. També hi va estar a prop Cabello, condicionat per no haver preparat específicament aquest europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)