Natació

Laura Rodríguez i Guillem Pujol, favorits al port

Natació. L’emblemàtica copa Nadal que organitza el CN Barcelona arriba avui a la 112a edició i aplegarà 375 nedadors de totes les edats a partir de les onze del matí

Un total de 375 nedadors participaran avui, dia de Nadal, al port de Barcelona en la 112a edició de la copa Nadal en aigües obertes, en la que serà la tercera edició amb més participació d’aquesta històrica prova que organitza el Club Natació Barcelona des del 1907. “El més important d’aquesta edició és que podem celebrar-la. La prova de natació més antiga d’Espanya va resistir sempre a qualsevol contratemps”, va dir dimarts durant la presentació de la prova el president del CN Barcelona, Bernat Antràs.

Des de la primera edició, la prova de natació en aigües obertes més antiga de Catalunya i de l’Estat i una de les més antigues d’Europa només es va deixar de disputar els anys 1936, 1937 i 1938 per la Guerra Civil Espanyola. La prova, de 200 metres de distància amb un viratge en una boia situada a 100 metres de la sortida, al Portal de la Pau, tornarà a la seva sortida habitual de tots els nedadors junts, després que l’any passat es fes en tandes a causa de les restriccions per la covid.

“Aquest any hauré de sortir més fort ja que l’any passat en sortir en grups més reduïts vaig poder nedar més al meu ritme. És una prova ràpida de nedar i ja li he agafat el truc”, va dir en la presentació la nedadora igualadina del CN Barcelona Laura Rodríguez, guanyadora de les tres últimes edicions en categoria femenina.

El nedador blanenc del CN Mataró Guillem Pujol serà el favorit en la prova masculina, que ha guanyat en les últimes set edicions, en el que constitueix el rècord de triomfs consecutius. El fondista intentarà sumar la vuitena victòria i apropar-se al rècord de deu que té Dani Serra, olímpic a Seül 1988.

Els 375 nedadors participants s’enfrontaran a una aigua que estarà a 15 graus de temperatura en una matinal nadalenca en què apareixerà el sol, però també es preveuen núvols en algun moment i s’espera una temperatura exterior d’entre 13 i 15 graus. La competició, que constarà de cinc sèries, començarà a les onze del matí i hi participaran nedadors de totes les edats, entre altres Ramon Tresens, que als 90 anys complirà la seva 25a edició consecutiva llançant-se a les fredes aigües del port.

La competició complirà tots els requisits relacionats amb les restriccions de la covid-19 que imposin les autoritats sanitàries.

LES DADES

10
triomfs
va celebrar Dani Serra, el rècord. El blanenc Guillem Pujol ha guanyat les set últimes edicions
15
graus
és la temperatura estimada de l’aigua prevista per a avui al matí durant la cursa
3
edicions
consecutives ha guanyat la nedadora del CN Barcelona Laura Rodríguez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)