Waterpolo

El Barcelona i el Sabadell, davant del primer gran duel de l’any

L’anada de la semifinal catalana de l’Euro Cup és un desafiament en la història recent dels dos clubs

El CN Barcelona i l’Astralpool CN Sabadell afronten aquest dimecres a l’Escullea (20.45 h) el partit d’anada de la semifinal de l’Euro Cup. Pels dos equips arribar a una final continental és un repte que fa anys que tenen pendent. Els vallesans van disputar la final de la copa LEN del 2012 –la competició equivalent a l’actual Euro Cup–i el Barcelona no disputava unes semifinals des del 2009 contra el Panionios grec. L’equip barceloní va ser campió de la LEN el 1995 i el 2004 i campió d’Europa el 1982. Ha plogut molt i l’Atlètic Barceloneta domina des de fa anys amb mà de ferro el waterpolo a Catalunya.

Per l’equip local, que dirigeix Víctor González, serà un partit especial per a Blai Mallarach, Iñaki Aguilar i Pere Estrany, que van jugar les semifinals del 2009 sota les ordres de Toni Esteller. En els enfrontaments previs d’aquesta temporada el Barcelona es va imposar en les semifinals de la copa Catalunya (8-14) i en el duel de la primera volta de la lliga (9-8).

L’entrenador del Sabadell, Quim Colet, confia en recuperar jugadors que es van perdre, pel protocol covid, l’últim partit de lliga, Bernat Sanahuja, Dusan Banicevic i Marcel Teclas. Els dos equips, de fet, estan pendents dels resultats dels últims tests PCR per veure quins jugadors poden saltar finalment a la piscina. El protocol que ha establert el club barceloní només permetrà a socis que ho hagin demanat prèviament assistir al duel.

La tornada es jugarà el 9 de febrer. L’altra semifinal la juguen els equips italians del Palerm i l’Ortigia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)