La selecció espanyola obté una valuosa victòria contra Suècia (32-28) en l’europeu

El triomf de l’equip de Jordi Ribera, amb 7 gols del vallesà Joan Cañellas, aplana el seu camí amb vista a la segona fase del campionat

La selecció espanyola, amb la intervenció de set jugadors catalans, ha segellat una victòria molt valuosa contra Suècia (32-28), la vigent subcampiona mundial, que aplana el seu camí amb vista a la segona fase de l’europeu d’Hongria i Eslovàquia. La direcció de joc del jove Ian Tarrafeta i l’efectivitat del veterà Joan Cañellas (7 gols) en la segona part han estat dos dels factors determinants per mantenir la renda aconseguida en la primera meitat (17-14).

En la posada en escena, l’equip escandinau ha marcat el ritme amb ràpides transicions i aprofitant el doble canvi atac-defensa del conjunt espanyol. La primera exclusió sueca ha equilibrat les forces amb l’extrem del Barça Ángel Fernández replicant al contraatac l’eficàcia de Jim Gottfridsson en el bàndol rival. El tècnic català ha reduït les transicions a un sol canvi i s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops. L’aparició de Joan Cañellas i els seus llançaments entre línies (4 gols) han permès que el conjunt estatal segellés el primer acte amb avantatge (17-14) davant una Suècia amb molt més problemes en els atacs estàtics.

Després de la represa, l’equip espanyol ha mantingut la iniciativa amb diferències que oscil·laven entre un i tres gols. Hampus Wanne ha fet molt mal des de l’extrem o al contraatac, però l’equip de Ribera s’ha mantingut compacte i ho ha sabut compensar amb la direcció de Tarrafeta, i els gols de Cañellas (7), Fernández (8) i Aleix Gómez (5). Suècia se l’ha jugat amb els atacs amb set jugadors en el tram final, però ja era massa tard i no ha pogut canviar la dinàmica davant una Espanya que ha aconseguit la màxima renda amb el gol final d’Eduardo Gurbindo (32-28).