Tennis

França rectifica i Djokovic tampoc podrà jugar el Roland Garros

Fa uns dies va dir que faria una excepció i ara fa una llei que ho impedirà

El govern francès ha rectificat i no permetrà Novak Djokovic jugar el Roland Garros si no està vacunat. Fa uns dies va assenyalar que el serbi podria jugar el torneig encara que no estigués vacunat i ara diu que tots els que competeixin hauran de tenir la pauta completa, igual com s’exigirà al públic i als professionals implicats.

El parlament francès ha aprovat definitivament el projecte de llei que imposarà un certificat de vacunació per a moltes activitats de la vida social, entre les quals s'inclou assistir a espectacles esportius. La ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, en un missatge de twitter ha explicat: “Des que es promulgui la llei, serà obligatori per entrar als espais ja sotmesos al passaport sanitari (estadis, teatres o salons) per al conjunt dels espectadors, dels practicants, dels professionals, francesos o estrangers”. Havia sigut la mateixa ministre qui a principis de gener, en ple contenciós polític i judicial a Austràlia per la presència de Djokovic malgrat la seva negativa a vacunar-se, havia assenyalat que el serbi sí que podria participar a Roland Garros –que s’ha de disputar de finals de maig a principis de juny–, aplicant una excepció a l’obligació del certificat de vacunació als esportistes a les competicions internacionals.

A diferència del que passa a Austràlia, per entrar a França no cal tenir la pauta completa de vacunació imperativament. En el seu lloc es pot arribar al país amb un passaport sanitari que provi que es disposa d’un test negatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)