La selecció espanyola reacciona a temps contra Bòsnia i Hercegovina (24-28)

L’equip de Jordi Ribera ha remuntat a partir de la defensa en la segona meitat després d’un primer temps discret (14-12)

La selecció espanyola ha tancat la primera fase de l’europeu amb una treballada victòria contra Bòsnia i Hercegovina (24-28). Després d’una primera meitat dolenta (14-12), l’equip de Jordi Ribera ha reaccionat a temps a partir de la defensa i ha pogut capgirar la situació i segellar el tercer triomf en tres partits en el campionat. El tècnic català havia donat descans a Aleix Gómez, Àngel Fernández i Rodrigo Corrales, i ha donat entrada a la convocatòria a Kauldi Odriozola, el lateral del Fraikin BM Granollers Chema Márquez, que ha deixat la seva targeta de presentació amb 4 gols, i Sergey Hernández.

Tot i que amb diferències mínimes, l’equip espanyol ha anat a remolc del seu rival durant tota la primera meitat. La defensa del conjunt estatal ha estat tova. Li ha faltat intensitat i ha facilitat l’altíssima l’eficàcia del conjunt balcànic, que amb els llançaments des de la primera línia o amb accions del pivot ha arribat fins al 78%. Jordi Ribera ha apostat per la defensa 5-1 en el tram final i ha reclamat joc col·lectiu en atac, però no ha pogut capgirar la dinàmica de la primera meitat, que s’ha resolt amb un parcial contrari de 14-12, La porteria, amb Sergey Hernández sota els pals de l’equip hispà, també ha estat favorable a Bòsnia i Hercegovina, amb el jugador del Flensburg Benjamin Buric com a protagonista (7-2).

En la segona meitat, Ribera ha insistit amb la defensa 5-1, però no ha acabat de funcionar davant el cert desordre i anarquia ofensiva del rival (20-17). El tècnic sarrianenc ha tornat a moure fitxa. Ha recuperat la disposició 6-0 i ha donat entrada al blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals. Mica en mica, l’equip espanyol, amb el debut del granollerí Chema Márquez, ha anat guanyant terreny al seu rival, que ha intentat neutralitzar la remuntada amb atacs amb set jugadors. Un parcial de 2-8 (22-25) ha capgirat la situació abans d’entrar en els últims 5 minuts de partit. El conjunt espanyol, amb el rival ja cansat i sense idees, ha sabut gestionar la renda per tancar el partit amb un màxim avantatge de 4 gols (24-28).