Tennis

Ramos s’acomiada de l’obert d’Austràlia contra l’argentí Báez

El mataroní Albert Ramos (44è de l’ATP), l’únic representant català en el quadre individual masculí de l’obert d’Austràlia, ha perdut aquest matí en la primera eliminatòria contra l’argentí de 21 anys Sebastian Báez (88è) per 6-4, 4-6, 6-3, 1-6 i 6-2 en 3h26. Ramos hi ha posat orgull quan Baéz s’ha avançat en el primer set i en el tercer, però ha arrencat amb un trencament en contra en el cinquè i ja no s’ha refet.

El castellonenc Roberto Bautista (15), per la seva banda, ha apel·lat a la seva consistència habitual i s’ha desfet de l’italià Stefano Travaglia per 7-6 (2), 6-4, 5-7 i 6-1. Se les haurà amb el veterà alemany de 38 anys Philipp Kohlschreiber. Pel que fa als grans favorits, el rus Daniïl Medvédev (2), que és el cap de cartell en absència de Novak Djokovic, ha passat fluix contra el finlandès Henri Laaksonen –6-1, 6-4 i 7-6 (3)– i s’enfrontarà a l’australià Nick Kyrgios, la seva gran primera prova de foc en un derbi de caràcters irascibles. També han passat sense cedir cap parcial el grec Stéfanos Tsitsipas (4) i el rus Andrei Rublev (5).

En el quadre femení, la hispanoveneçolana formada en el tennis català Garbiñe Muguruza (3) ha arrencat amb empenta i s’ha desfet de la jove francesa Clara Burel –6-3 i 6-4–, que el 2018 va ser la número 1 júnior. Muguruza, campiona de la copa Masters i doble vencedora de Grand Slam, ha jugat amb agressivitat, tancant prou punts a la xarxa, i també ha sabut sacrificar-se en defensa. Finalista el 2020, presenta de nou candidatura. S’enfrontarà a la francesa Alizé Cornet. Han reeixit igualment Ashleigh Barty (1), que vol trencar el malefici del tennis australià en el torneig; la polonesa Iga Swiatek (7) o la veterana romanesa Simona Halep (14), que encara no ha dit l’última paraula en al seva prolífica carrera. En canvi, la canadenca de 19 anys Leyla Fernández, subcampiona i sensació en el darrer obert dels EUA, s’ha acomiadat amb una derrota per 6-4 i 6-2 contra l’australiana convidada per l’organització Maddison Inglis. La número 2 mundial, en canvi, Arina Sabalenka, ha tingut un bon ensurt contra la local i també wild card Storm Sanders, que l’ha obligat a arromangar-se de valent per acabar vencent per 5-7, 6-3 i 6-2.

En el capítol nostàlgic, destaca la victòria en gairebé quatre hores de l’escocès Andy Murray, un altre convidat, sobre el georgià Nikoloz Basilashvili per 6-1, 3-6, 6-4, 6-7 (5) i 6-4. Amb 34 anys, fora del top 100 (135) i molt castigat per les lesions, el mític Murray, cinc cops finalista a Melbourne sense cap títol, lluita per recuperar el seu nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)