Tennis

El primer pas de Medvédev

Tennis. Obert d’Austràlia. El rus, cap de cartell en absència de Djokovic i que li prendrà el número u si obté el títol, venç Laaksonen i jugarà demà contra Kyrgios un duel d’alt voltatge

El rus Daniïl Medvédev (2), el cap de cartell de l’obert d’Austràlia en absència de Novak Djokovic, va viure ahir un debut plàcid contra el finlandès Henri Laaksonen –6-1, 6-4 i 7-6 (3)– i s’enfrontarà a l’australià Nick Kyrgios, la seva gran primera prova de foc en un derbi de caràcters irascibles i molta qualitat. Medvédev, campió de l’obert dels EUA trencant el gel en una final memorable contra Djokovic, serà el nou número u del tennis mundial si obté el títol a Melbourne. Kyrgios, sempre a l’ull de l’huracà pel seu comportament, va batre per 6-4, 6-4 i 6-3 l’anglès procedent de la prèvia Liam Broady, contra el qual va fer un servei per baix i per sota les cames. També van passar sense concessions el grec Stéfanos Tsitsipas (4) –6-2, 6-4 i 6-3 al suec Mikael Ymer–i el rus Andrei Rublev (5) contra l’italià Gianluca Mager: 6-3, 6-2 i 6-2.

Albert Ramos, eliminat

El mataroní Albert Ramos (44è de l’ATP), l’únic català en el quadre masculí, va perdre en la primera eliminatòria contra l’argentí de 21 anys Sebastián Báez (88è) per 6-4, 4-6, 6-3, 1-6 i 6-2 en 3h26. Ramos hi va posar orgull quan Báez es va avançar en el primer set i en el tercer, però va arrencar amb un trencament en contra en el cinquè i ja no se’n va sortir. Amb només un 57% de punts guanyats amb el primer servei, no va poder trobar arguments per vèncer.

El castellonenc Roberto Bautista (15), per la seva banda, va apel·lar a la seva consistència habitual i va eliminar l’italià Stefano Travaglia per 7-6 (2), 6-4, 5-7 i 6-1. Se les haurà amb l’alemany de 38 anys Philipp Kohlschreiber, tot un clàssic del circuit.

Muguruza s’exhibeix

La hispanoveneçolana formada en el tennis català Garbiñe Muguruza (3) va arrencar amb empenta i es va desfer de la jove francesa Clara Burel –6-3 i 6-4–, que el 2018 va ser número 1 júnior. Muguruza, campiona del Masters i doble vencedora de Grand Slam, va jugar amb agressivitat, tancant prou punts a la xarxa, i també va saber sacrificar-se en defensa, aspecte que ha millorat sensiblement i que li atorga un valor afegit. Finalista el 2020, presenta de nou candidatura. S’enfrontarà a la francesa Alizé Cornet. Van reeixir igualment Ashleigh Barty (1), que vol trencar el malefici del tennis australià en el torneig; la polonesa Iga Swiatek (7), i la veterana romanesa Simona Halep (14), que encara no ha dit l’última paraula en al seva prolífica carrera. La número 2 mundial, Arina Sabalenka, en canvi, va tenir un bon ensurt contra la wild card australiana Storm Sanders, que la va obligar a arromangar-se: 5-7, 6-3 i 6-2.

La canadenca de 19 anys Leyla Fernández, subcampiona i sensació en el darrer obert dels EUA, s’ha acomiadat amb una derrota per 6-4 i 6-2 contra l’australiana convidada per l’organització Maddison Inglis. La campiona a Nova York, la britànica de 18 anys Emma Raducanu (17), va eliminar la nord-americana Sloane Stephens, una altra campiona a Flushing Meadows (2017), per 6-0, 2-6 i 6-1.

L’ÚNIC CATALÀ

El mataroní Albert Ramos perd en cinc sets contra l’argentí Sebastian Báez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)