Tennis

Badosa supera Trevisan per la via ràpida en l’obert d’Austràlia

L’empordanesa s’ha imposat a la italiana per 6-0 i 6-3 i en la tercera eliminatòria s’enfrontarà a la jove ucraïnesa de 19 anys Marta Kostyuk

Paula Badosa (8) avança amb pas ferm pel quadre de Melbourne Park i aquesta matinada s’ha classificat per primer cop per a la tercera eliminatòria de l’obert d’Austràlia després de desfer-se de la italiana Martina Trevisan per 6-0 i 6-3 en 1h11 de joc. Embenada de la cuixa i l’espatlla dreta i amb molta càrrega de partits en les dues últimes setmanes, l’empordanesa no estava disposada a estar en pista més minuts dels necessaris i ha aconseguit el seu objectiu amb un tennis molt sòlid contra la jugadora transalpina, número 111 del rànquing de la WTA. La seva pròxima rival serà la jove ucraïnesa de 19 anys Marta Kostyuk, que en un duel molt condicionat pel vent a les pistes exteriors ha superat la tennista de Vall d’Uixó Sara Sorribes (32), per 7-6 (5) i 6-3.

Badosa ha enllestit el primer parcial en menys de mitja hora (28’). Sense excessos i lluïments, però molt efectiva. Dominadora amb el servei i amb un alt ritme de bola, ha deixat la rival sense arguments, impotent davant la intensitat i la consistència de la catalana. Després d’encaixar un set en blanc, la lluita de la menuda florentina ha trobat premi en el primer joc del segon parcial. Abans ha hagut de salvar un parell de pilotes de trencament i ha celebrat el seu primer joc amb un crit que ha ressonat per tot el Rod Laver Arena, com si hagués guanyat el partit. Trevisan ha apujat el nivell i encara s’ha apuntat un parell de jocs més, però Badosa no feia cap concessió amb el seu servei i n’ha tingut prou amb un parell de trencaments, en el cinquè i el novè joc, per enllestir el segon set i el partit amb relativa facilitat.

En el quadre femení també ha destacat el contundent triomf de la principal favorita, l’australiana Ashleigh Barty (1), que ha derrotat la italiana Lucia Brozetti per un doble 6-1 en menys d’una hora de partit. La bielorussa Victoria Azarenka (24), doble vencedora en l’obert australià (2012 i 2013), s’ha imposat a la suïssa Jil Teichmann (6-1 i 6-2) i en la pròxima volta se les heurà amb la ucraïnesa Elina Svitolina. També ha fet els deures la txeca Barbora Krejcikova (4), finalista a Sydney contra Badosa, que ha eliminat la xinesa Xiyu Wang per 6-2 i 6-3.

Rafa Nadal, endavant

En el quadre masculí, Rafael Nadal (6) ha tornat a exhibir la seva millor versió per vèncer l’alemany Yannikck Hanfmann (6-2, 6-3 i 6-4). També continua impressionant el jove murcià Carlos Alcaraz (31), que ja és la tercera eliminatòria després de superar el serbi Dusan Lajovic (6-2, 6-1 i 7-5). Més problemes ha tingut l’asturià Pablo Carreño (19), que ha necessitat cinc sets per tombar la resistència del neerlandès Tallon Griekspoor (6-3, 6-7, 7-6, 3-6 i 6-4) en 4h10 de partit.

Marcel Granollers avança en dobles

Pel que fa als dobles, el català Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos (3) han superat el primer escull a Melbourne en vèncer el japonès Yoshihito Nishiolka i el txec Jiri Vesely (6-3 i 6-2). El mataroní Albert Ramos, en canvi, s’ha acomiadat del torneig. Després de perdre en el quadre individual ha perdut també en els dobles formant parella amb l’argentí Federico Coria. Els seus botxins, per un doble 6-3, han estat el britànic Lloyd Glasspool i el finès Harri Heliovaara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)