Espanya s’exhibeix en defensa contra Alemanya (23-29)

Gonzalo Pérez de Vargas, amb 16 aturades, ha estat un dels destacats de l’equip de Jordi Ribera, que fa un pas de gegant amb vista a les semifinals de l’europeu

La selecció espanyola ha superat Alemanya (23-29) després d’aplicar un manual de defensa i fa un pas de gegant per accedir a les semifinals de l’europeu. Més enllà de la defensa, el jugador del partit ha estat el porter del Barça Gonzalo Pérez de Vargas, que amb 16 aturades s’ha convertit en un autèntic malson per a l’atac germànic, molt minvat per les baixes per la covid-19. Amb aquest triomf, l’equip de Jordi Ribera es col·loca amb 4 punts com a líder de grup de la segona fase després que Rússia, el rival de demà (15.30 h per TdP), perdés contra Suècia per 23-29.

La primera meitat ha estat molt anivellada. L’equip espanyol, comandat per Agustín Casado i bones combinacions amb Adrià Figueras en el pivot, ha pres la iniciativa. Però Alemanya replicava amb ràpides transicions i trobant espais des de la segona línia. En l’últim tram, l’equip de Ribera ha ajustat la defensa i ha deixat el rival sense anotar durant 6 minuts i mig. La defensa d’anticipació i les ajudes ha permès recuperar pilotes. Així ha arribat la tercera diana d’Aleix Gómez, que ha signat el 12-14 del descans després d’un contraatac.

La sequera germànica s’ha allargat després de la represa davant la gran defensa hispana i un Gonzalo Pérez de Vargas espectacular. Alfred Gislason ha apostat pels atacs amb set jugadors, però el porter del Barça s’ha convertit en un home-aranya i frustrava tots els llançaments rivals. Alemanya ha necessitat 8:30 per veure porteria, quan Espanya ja havia ampliat la renda fins als 7 gols, amb un parcial de 0-5 (12-19). Patrick Zieker, des de l’extrem, ha donat oxigen al conjunt germànic. Però Ferran Solé també ha aparegut i ha estat un dels destacats en l’atac espanyol, amb cinc dianes. El doble campió europeu ha sabut gestionar la renda i vèncer per 6 gols de diferència (23-29) que poden ser decisius amb vista a les semifinals.