Tennis

El treball porta a vuitens

Tennis. Badosa necessita tres sets, una mica de patiment i més de dues hores per eliminar la jove Kostyuk (6-2, 5-7 i 6-4). Barty, primera favorita, guanya i la campiona, Osaka, és eliminada

L’accés als vuitens de final de l’Obert d’Austràlia no va ser gens fàcil per a Paula Badosa, que va haver de treballar molt i patir una mica durant les dues hores i dinou minuts que va durar el partit de la tercera eliminatòria contra la jove ucraïnesa de 19 anys Marta Kostyuk. L’empordanesa, vuitena cap de sèrie, va guanyar per 6-2, 5-7 i 6-4 la 66a del rànquing mundial, que va plantar cara, va demostrar la seva qualitat i va fer que la jugadora de Begur deixés escapar el seu primer set en el torneig. Marta Kostyuk ja havia arribat a la tercera eliminatòria de l’Obert d’Austràlia l’any 2018, quan tenia 15 anys.

Paula Badosa va trencat el servei de la seva rival en el primer joc dels tres sets, però cada un va tenir un desenvolupament diferent. En el primer va agafar un ràpid avantatge de 4-1 i es va imposar sense gaires problemes, però en el segon va patir. Del 4-2 va passar a un 4-5 en contra, i va acabar cedint el set. L’empordanesa va tenir problemes amb el seu servei durant el partit i va concedir moltes pilotes de break a la seva rival. En la tercera i definitiva màniga Paula Badosa va controlar més el joc sense distanciar-se i es va imposar en la sisena pilota de partit.

La rival de Paula Badosa en els vuitens de final serà la nord-americana Madison Keys, 51a del rànquing mundial, que va derrotat la xinesa Qiang Wang per 4-6, 6-3 i 7-6 (2). Madison Keys, de 26 anys, ha guanyat sis títols de la WTA i en l’Obert d’Austràlia va arribar a la semifinal l’any 2015 i als quarts de final l’any 2018. També té dues semifinals en el Roland Garros i l’Obert dels Estats Units de l’any 2018.

La primera favorita, l’australiana Ashleigh Barty, no va tenir cap problema per accedir als vuitens en superar per 6-2 i 6-3 l’italiana Camila Giorgi en una hora de partit. La vigent campiona i doble guanyadora del torneig, la japonesa Naomi Osaka (13), va ser el cas contrari, i va ser eliminada per la nord-americana Amanda Anisimova per 4-6, 6-3 i 7-6 (5). La quarta i la cinquena favorites també es van classificar per als vuitens. La txeca Barbora Krejcikova (4) va necessitar tres sets i dues hores i deu minuts per derrotar per 2-6, 6-4 i 6-4 la letona Jelena Ostapenko (26), mentre que la grega Maria Sakkari (5) va superar per la via ràpida, en dos sets i 1 hora i 22 minuts, la russa Veronika Kudermetova per 6-4 i 6-1.

Granollers, endavant

El barceloní Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos, tercers favorits del quadre de dobles, van avançar per la via ràpida cap als vuitens de final en derrotar l’anglès Jonny O’Mara i el bielorús Andrei Vasilevski per un doble 6-3 en una hora i cinc minuts. Els seus propers rivals seran el jugador de Conca Pablo Andújar i el d’Alzira Pedro Martínez, que van superar per 6-3 i 7-6 (6) els neerlandesos Robin Haase i Botic van de Zandschulp.

LA PROTAGONISTA

Ajuda molt superar un partit així. Era difícil perquè jo era la favorita, perquè tenia la pressió
Hi ha hagut moments tranquils i moments que han estat més irritables del compte. Jo soc emocional en aquest aspecte
Estic contenta d’haver apujat el nivell en el tercer set
Paula Badosa

Nadal fa un partit brillant, però cedeix un set

Rafael Nadal va fer un bon partit i es va classificar per als vuitens de final, però va cedir el primer set en el torneig. El manacorí, sisè favorit, va derrotar el rus Karen Khatxanov (28) per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-1 en dues hores i cinquanta minuts. Rafael Nadal va iniciar el partit amb molt d’encert, va ser superior al seu rival i es va adjudicar els dos primers sets. En el tercer, però, el rus va reaccionar i el manacorí va cedir el seu primer set de la competició. La intensitat i el joc brillant de Rafael Nadal van tornar en el quart set, i amb cops espectaculars i guanyadors es va emportar la màniga i la victòria. Un dels protagonistes de la jornada va ser el jove Carlos Alcaraz (31), que va jugar i va perdre un espectacular partit contra l’italià Matteo Berrettini (7) de quatre hores i deu minuts i va sortir ovacionat de la pista. El murcià, de 18 anys, va ser derrotat per 2-6, 6-7 (3), 6-4, 6-2 i 6-7 (5). L’alemany Alex Zverev, tercer favorit, es va desfer del jugador de Moldàvia Radu Albot en tres sets per 6-3, 6-4 i 6-4. L’asturià Pablo Carreño (19) va derrotar el nord-americà Sebastian Korda per 6-4, 7-5, 6-7 (6) i 6-3.